28 / 04 / 2024

Can Levent Seçkin inşaat sektörüne girdi

Can Levent Seçkin inşaat sektörüne girdi

Can Levent Seçkin inşaat sektörüne adım attı



Önce adını 21 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir danışmanlık firması olan Begotex S.A. ile duyuran, ardından GBNG ismiyle kendi şirketini kuran Can Levent Seçkin de inşaat sektörüne adım attı

GBNG'deki görevi sırasında özellikle Hintli firmalara danışmanlık hizmeti veren Seçkin, 12 Mart 2010'da Hintli bir ortakla SAI Global isimli inşaat şirketini kurdu. 
Elde edilen bilgilere göre, 110 bin TL sermayeyle kurulan bu yeni şirketin en büyük hissedarı 96 bin 800 TL ile Hintli  Nagaraj Shettpalya Ramakrishnappa. Can Levent Seçkin'in 8 bin 800 TL ile hissedar olduğu şirkete Turan İpek 2 bin 200 TL, Ebru Tarhun 1.100 TL ve Toğrul Akyüz de yine 1.100 TL ile ortak oldu.
Beylerbeyi'nde bulunan şirkette Can Levent Seçkin, küçük ortak olsa da imzaya yetkili başkan yardımcısı ve genel müdür olarak konumlandırıldı. Şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini ise münferiden Nagaraj S. Ramakrishnappa üstlendi. Seçkin'in yaptığı açıklamaya göre, şirket, özellikle Hintli yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapmasına aracılık edecek.

HİNDİSTAN'LA İLK TEMASLAR 2004'TE BAŞLADI
Can Levent Seçkin'in ismi, merkezi İsviçre'de bulunan ve 21 ülkede faaliyet gösteren uluslararası danışmanlık firması Begotex S.A. ile duyuldu. '1997'den 2006'ya kadar kurumun ortağı olarak Türkiye operasyonlarını yöneten Seçkin, 2004'te GBNG?ismiyle kendine ait danışmanlık şirketini kurdu. Seçkin'in Hintli firmalarla ilişkisini geliştirmesi de bu dönemde başladı. Başta Hintli firmalar olmak üzere pek çok uluslararası firmaya danışmanlık hizmeti veren Seçkin, 2006-2008 yılları arasında Başbakanlık ?Türkiye Yatırım Destek?Ajansı'nda başkan vekilliği görevini yürüttü.
Hüseyin Belibağlı


Geri Dön