02 / 05 / 2024

Can Reşit Özçiçek: Dönüşümün sözü bile fiyatları artırdı!

Can Reşit Özçiçek: Dönüşümün sözü bile fiyatları artırdı!

Kentsel dönüşümü Türkiye"nin gelişen ve değişen dünyada yüzünün belirgin rol oynamasında en önemli adımlardan birisi olarak gören Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, bu algı ile kentlerin modern bir yüze kavuşacağını söyledi



Kentsel dönüşümü Türkiye"nin gelişen ve değişen dünyada yüzünün belirgin rol oynamasında ve modern kentleşme yolunda atılacak en önemli adımlardan birisi olarak gören Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, bu algının zaman içinde şehirlerin yeniden yapılandırılarak modern bir görünümüme kavuşması anlamı yüklendiğini söyledi.
Kentsel dönüşümün sadece yeni yapılar inşa etmek anlamına gelmediğine dikkat Özçiçek, œKentsel dönüşüm projelerinin başarılı olması için sistematik bir devlet politikası gerekli. Öncelik li bölgelerin saptanması, projenin mülk sahiplerine doğru anlatılması, uzlaşma yoluna gidilmesi, yerel halkın daha kolay katılımının sağlanması için kent bilincini oluşturulması için bilgilendirme çalışmalarının yapılması gerekiyor dedi.
Kentsel dönüşümün her ayrıntısının çok iyi planlanması gereken bir sistem olduğunu söyleyen Özçiçek, œTüm enerji doğru planlamaya harcanmalı, siyasi baskılar ve çekişmeler bu projelerin amaçlarının önüne geçmemeli diye konuştu.
Kentsel dönüşümün kente değer katacağına inandığını belirten Özçiçek, Kartal"ı buna örnek olarak gösterdi. Kartal"ın dönüşümü nün İstanbul"un kentsel dönüşüm projeleri içinde büyük önem taşı dığını kaydeden Özçiçek, œYıllarca plansız bir şekilde yapılmış yapılar, sanayi binaları bölgeden taşınacak ve Kartal , Anadolu yakasının Levent"i olma yolunda ilerleyecek. Bu projenin konuşulmaya başlanması bile bölgedeki arsa ve konutların değer kazanmasını sağladı  diyerek sözlerini bitirdi.

Reşit Özçiçek"in dönüşüm formülü:
1- Kentsel dönüşüm projelerinin başarılı olması için sistematik bir devlet politikası gerekli.
2- Öncelik li bölgelerin saptanması, projenin mülk sahiplerine doğru anlatılması, uzlaşma yoluna gidilmesi, yerel halkın daha kolay katılımının sağlanması için kent bilincini oluşturulması için bilgilendirme çalışmaları yapılmalı.
3- Tüm enerji doğru planlamaya harcanmalı, siyasi baskılar ve çekişmeler bu projelerin amaçlarının önüne geçmemeli.


Geri Dön