İhale

Çanakkale Belediyesi 3.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Çanakkale Belediyesi tarafından, Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde 3 milyon 402 bin 924 TL'ye kat karşılığı inşaat işi yaptırılacak. İhalesi 30 Ekim 2014 Perşembe günü...


Çanakkale Belediye Başkanlığından:


1 - Mülkiyeti Belediyemize ait olan, İlimiz Barbaros Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan, 31.L-IVC Pafta, 870 Ada, 88 nolu parselinde kayıtlı 12.026,56 m2 (terksiz) alana sahip parselde kayıtlı arsanın üzerinde mevcut fabrika binalarının endüstriyel miras olarak geleceğe aktarılmak üzere, yapılan teknik inceleme ve rapor sonuçlarına göre röleve projelerine uygun projelendirilip yeniden yapılarak, parselin rekreasyon ve sosyal kültürel tesis alanı fonksiyonuna uygun olarak Ada içi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi bütünlüğü içinde projelendirilmesi, üretilen projeye göre rekreasyon alanı ve sosyal-kültürel etkinlik merkezi olarak, Ada içi Altyapı ve Çevre Düzenleme Komple Anahtar Teslimi İnşaatının ve restorasyonunun yapımı ve en fazla 15(on beş) yıl süre ile işletilmesi hakkının verilmesi işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.

2 - İhale 30/10/2014, Perşembe günü Saat 13:30’da Çanakkale Belediyesi Meclis Salonu/ÇANAKKALE adresinde, Belediye Encümeni huzurunda yapılacaktır.

3 - İhaleye konu İşin Tahmini bedeli 3.402.924,00 TL (Üç milyon dört yüz iki bin, dokuz yüz yirmi dört Türk Lirası)’dir. Geçici teminat miktarı tahmin edilen bedelin %3’ü olan 102.087,72.-TL (Yüz iki bin seksen yedi lira yetmiş iki Krş.) dır. İhale dosya bedeli 10.000,00.-TL. (On bin Türk Lirası)’dır.

4 - İhaleye katılmak isteyenler belirtilen miktardaki geçici teminatlarını ihale günü en geç saat 12.00’ye kadar Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden alınacak teslimat ile birlikte T.C. Ziraat Bankası Çanakkale Kordon Şubesi’ne yatırmaları veya milli bankalardan birinden alınacak süresiz banka teminat mektubu (banka teyit yazısı ile birlikte) getirmeleri şarttır. İhale günü saat 12.00’den sonra teminat kabul edilmez. Teminat ve ihale dosya bedeli yatırmayanlar ihaleye iştirak ettirilmezler.

5 - İstekliler söz konusu ihale şartnamelerini hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde Çanakkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nde görebilirler.

6 - İhaleye girebilmek için, ihaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.

7 - İHALE TEKLİF ŞARTLARI :

Mülkiyeti Belediyemize ait, Barbaros Mahallesi, 31L-IVC Pafta, 870 Ada, 88 nolu parselinde kayıtlı toplam 12.026,56 m2 (terksiz) alana sahip parselde kayıtlı arsanın üzerinde, mevcut fabrika binalarının endüstriyel miras olarak geleceğe aktarılmak üzere, yapılan teknik inceleme ve rapor sonuçlarına göre röleve alanı ve sosyal-kültürel etkinlik merkezi olarak Ada içi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi bütünlüğü içinde projelendirilmesi ve üretilen projeye göre rekreasyon ve sosyal kültürel tesis alanı olarak, Ada içi Altyapı ve Çevre Düzenleme Komple Anahtar Teslimi İnşaatının ve restorasyonunun yapımı için istekli aşağıdaki şartları kapsayan teklif verebilecektir.

a) Söz konusu parsel üzerinde bulunan eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikasının 2 adet deposu, parsel içindeki tuğla baca ve mevcut ağaçların korunması esas olmakla birlikte; yapıların eski olmaları ve kentimizin 1. Derece deprem kuşağında bulunması nedeniyle, yapılar yapılan teknik inceleme ve rapor sonuçlarına göre röleve projeleri de dikkate alınarak yeniden yapılarak değerlendirilecektir. Bu durumda yapılması talep edilen her nitelikteki proje ile ilgili olarak Belediyenin onayı ile ruhsat alınacaktır.

b) İşin Tahmini Bedeli min. 3 402 924 TL.’dir. (üç milyar dört yüz iki bin dokuz yüz yirmi dört Türk Lirasıdır.) (Bedel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında kullanılacak 2014 yılı Yapı Yaklaşık Maliyetleri ile peyzaj mimarlığı ve zemin iyileştirme maliyetlerine göre hesaplanmıştır.)

c) Yeniden yapılacak olan eski fabrika binalarının zemindeki inşaat taban alanları mevcut durumuna uygun olarak(şartname ekindeki vaziyet planına göre) A=800 m2., B=650 m2 olacaktır. Ancak “B” ile işaretli alanda yapılacak yapının teknik özellikleri de dikkate alınarak inşaat alanı % 20 oranına kadar artırılabilir. Bu yapılar sinema, tiyatro salonu ve sergi alanı fonksiyonları için kamuya açık olarak kullanılacaktır. “B” ile işaretli alanda yapılacak yapıda kapasitesi en az 200 kişi olacak bir adet büyük salon bulunacaktır. Büyük salonda tiyatro, sinema, konser vb. faaliyetler için salon olarak kullanılmak üzere gerekli düzenleme yapılması zorunlu olup salonun fuaye, kulis, dekor ve tercüme odaları bulunacak ve bu salonların tasarımı, oturma alanları, sahne yüksekliği, akustiği, konser, sinema, tiyatro, opera salonu vb. fonksiyonlarında kullanılabilecek, uygun nitelik ve standartlarda yapılacaktır. Salonların giriş bölümlerinde geçici sergileme alanı bulunacaktır. Salonun teknik özelliklerinde idarece istenmesi ve rapora bağlanması durumunda, proje onayı aşamasında gerekli ilave ve iyileştirmeler yüklenici tarafından yapılacaktır.

d) Eski fabrika alanlarına ilişkin avan projeler detaylı olarak hazırlanacaktır. Dosyada ayrıca uygulama projelerinde yer alacak mimari, statik, elektrik, sıhhi tesisat proje raporları da yapılacak sistem ve çözümleri ifade edecek şekilde sunulacaktır. İhale şartnamesi eki avan projesi, mahal listesi ve ön keşfin de raporlaması yapılacaktır. Proje alanına ilişkin 3 boyutlu anlaşılır sunumlarda alan büyüklükleri ve kullanım fonksiyonlarını da içerecek şekilde dosya ekinde yer alacaktır. İlgili parsel içindeki gerekli olan tüm yapılanma, donanım, teknik altyapı ve üst yapı tesisleri ile çevre düzenleme işleri 3194 sayılı İmar Kanunu, Kıyı Kanunu ve uygulama yönetmelikleri, idari ve teknik şartnamelere uygun projelendirilecektir. Belediyece ayrıca kontrol edilecek ve gerekli düzeltmeler yapılması istenmesi durumunda yüklenici tarafından Belediyece hazırlanan rapora istinaden gerekli düzeltmeler proje de yapılarak, uygulama projeleri hazırlanacaktır. Bu alana ait bütün ekipman, demirbaş, ses ve görüntü sistemleri işletme süresi sonunda Belediye’ye devredilecektir.

e) İstekli tarafından kullanılacak eski fabrika binalarına ilişkin olarak; bu yapılarda İşlevlendirilen kullanım alanları, işletmeci ile belediye arasında yapılacak protokol çerçevesinde Belediyece kullanılabilecektir. Belediyemizce bu alanda yer alacak salonlardan büyük olan (200 kişi kapasiteli ) fuayesi ve tüm donanımı ile birlikte kullanılacaktır.

f) Parsel içinde, eski fabrika binalarından ayrı olarak, ekteki krokide C ile işaretli alanda, parselin peyzajına ve çevreye uyumlu, fonksiyonel, şeffaf, en fazla 2 katlı yapı içinde, kamusal kullanıma uygun alanlar projelendirilecektir. Yapının inşaat alanı tabanda 700 m2. ,toplamda ise inşaat alanı 1.400 m2.den az olmayacak şekilde projelendirilecek ve projesine uygun olarak inşası gerçekleştirilecektir. Kullanım fonksiyonun sosyal-kültürel amaçı olması ve çocuk, genç, engelli ve kadınlara öncelik sağlanacak şekilde yapılması hedeflenmektedir. Dosya ekinde yapını avan projesi, 3 boyutlu görselleri ile bulunacak, proje alanını detayları ve fonksiyonları Belediye tarafından uygulama projesi aşamasında belirlenecektir. Yapımı tamamlanarak ve iskân ruhsatının alımından sonra bu tesis belediyeye teslim edilecektir.

g) İhale konusu parselde yapılacak olan tesis ve açık alan düzenlemelerinden mevcut fabrika yapıları hariç (prokol kapsamında süreli kullanılacak alanlar dışında) açık ve kapalı alan düzenlemeleri, yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamaları yüklenici tarafından yapılacak olup bu alanların tüm kullanım hakları koşulsuz olarak Belediyeye aittir.

h) Parsel açık ve kapalı alan düzenlemeleri (yapısal ve bitkisel peyzaj projeleri) ile birlikte projelendirilecek ve projesine uygun olarak yapılandırılacaktır. Rekreasyon alanı ve sosyal-kültürel etkinlik merkezi fonksiyonuna uygun Gençlik Merkezi, kapalı-açık çay bahçesi, cafe, restaurant, açık-kapalı çocuk oyun alanı, kapalı sinema, tiyatro ve sergi salonu vb. kamuya açık kullanım alanları gibi faaliyetler alanları projelendirilebilecektir. Farklı kullanımlar önerilmesi durumunda İdarenin onayı alınacaktır.

i) Tesise ilişkin kira bedeli İlk 5 (beş) yıl aylık min. 4000 TL’den az olamaz. Aylık kira bedeli her yıl %10 oranında arttırılacaktır. TÜFE endeksinin % 10’u geçmesi durumunda bu artış söz konusu yıl için TÜFE endeksine uygun olarak yapılacaktır. Yıllık kira toplamı ilk 5 beş yıl içinde yıllık hiçbir durumda min 48. 000 TL.(Kırk sekiz bin Türk Lirası) nin altına düşemez.

j) İkinci 5 yıl kira bedeli 10 000 (on bin) TL. den az olamaz. Aylık kira bedeli her yıl %10 oranında arttırılacaktır. TÜFE endeksinin % 10’u geçmesi durumunda bu artış söz konusu yıl için TÜFE endeksine uygun olarak yapılacaktır. Yıllık kira toplamı ilk 5 beş yıl içinde yıllık hiçbir durumda min 120. 000 TL . (yüz yirmi bin Türk Lirası) nin altına düşemez.

k) Son beş 5 yıl kira bedeli 17 000 (on yedi bin) TL.den az olamaz. Aylık kira bedeli her yıl %10 oranında arttırılacaktır. TÜFE endeksinin % 10’u geçmesi durumunda bu artış söz konusu yıl için TÜFE endeksine uygun olarak yapılacaktır. Yıllık kira toplamı ilk 5 beş yıl içinde yıllık hiçbir durumda min 204. 000 TL. (İki yüz dört bin Türk Lirası) nin altına düşemez. Tüfe endeksi ile hesaplanan kira bedelinin h, i maddelerinde belirtilen bedellerden yüksek olması durumunda kira bedelleri bu artışa göre alınacaktır.

l) İşletme ruhsatının alındığı tarihten itibaren 30 gün içinde İlk yıl için belirlenen aylık kira bedeli olan tutarın 12 aylık (1 yıllık) toplamı idareye defaten peşin olarak yatırılacaktır. Takip eden yıllar ise o yıl için belirlenen aylık kira bedelini takip eden ayın ilk 5 iş gününde idareye defaten peşin olarak ödeyecektir.

m) İstekli, Belediyeye gelir getirici diğer unsurları da varsa teklifte belirtecektir İş bu ihale konusu uygulama projeleri dışında, zaman içinde teknik ve/veya sosyo-kültürel gerekçeye dayalı veya ilgili kanun ve yönetmelikler gereği yapılması gerekli fonksiyonlar olması ve bu fonksiyonların mevcut yapı ruhsatı eki projelerde olmaması durumunda aynı parsel içinde yapılması ihtiyaç duyulan ilave tesis veya mevcut yapıdaki tadilatlar için Belediyenin yazılı onayını alacaktır. Onayın alınması durumunda mevcut projeye aykırı olmamak üzere hazırlanacak proje belediyenin onayına sunularak, bu yerler için mutlaka yapı ve iskan ruhsatı alacaktır. Bu ruhsatlandırma işlemine ait tüm vergi, ücret, resim ve harçlar istekliye ait olacaktır. İstekli ruhsat alınan bu yeni yerlerden elde ettiği KDV düştükten sonra brüt aylık cironun %45 inden az olmamak şartı ile istekli ayrıca belediyeye ek kira bedeli ödeyecek şekilde teklif verecektir. Bu ek aylık kira bedeli, mevcut kira bedeline dahil edilemez. Ek kira bedeli tesisin işletme ruhsatının alınmasını takip eden 30 gün içinde idareye defaten peşin olarak ödenecektir. Bu ilave tesis için belirlenen ek kira bedeli mevcut aylık kira bedeline yönelik ödeme koşulları ile aynı şartlara sahip olacaktır.

n) İhale konusu işin, 15 (on beş) yıl işletilmesi maksimum süre olup, bu sürenin altında teklif verilebilecektir. Bu unsur ihale işleminde tercih sebebi sayılacaktır.

o) İsteklinin, ihaleyi kazanması halinde, teklifte sunulan avan projeler sözleşmenin eki olacaktır. Sözleşme eki bu avan projelere uygun olarak uygulama projeleri istekli tarafından üretilecek ve sözleşmenin imzalanmasından itibaren en geç 60 gün (altmış gün ) içinde Eski Tekel Şarap Fabrikası rekreasyon alanı ve sosyal-kültürel etkinlik merkezi olarak Ada içi Altyapı ve Çevre Düzenleme Komple Anahtar Teslimi İnşaatına ait yapı ruhsatını Belediyeden alacaktır. Yapı ruhsatına ait tüm vergi, ücret, resim ve harçlar istekliye ait olacaktır.

p) İstekliye Yapı Ruhsat tarihinden İtibaren en geç 10 (on) gün içinde yer teslimi yapılacak, İstekli bu tarihte inşaata başlamış sayılacaktır.

q) İstekli, ihale konusu iş için üretilen proje için ihale şartnamesinde belirtilen adetten az olmamak üzere gerektirdiği kadar araç için otopark alanı tesis ve/veya parsel içinde ayırarak otopark tesis edecektir.

r) İhale konusu işin bitim tarihi iskan ruhsatının (yapı kullanma ruhsatının) alındığı tarih olup, iskan ruhsatına ait tüm vergi, ücret, resim ve harçlar istekliye ait olacaktır.

s) İhale konusu işin bitim tarihi yer tesliminden itibaren maksimum 10 (on ) ay olup, bu sürenin altında teklif verilebilecektir. İstekliler ihale konusu işin bitim tarihini teklifte belirtilecektir.

t) İstekli, İşletme Ruhsatını iskân ruhsatının alındığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde almak zorundadır. Bu ruhsatın alınmasına yönelik tüm vergi, ücret, resim ve harçlar istekliye ait olacaktır.

u) İşletme Ruhsatının alındığı tarih işletmeye başlandığı tarih olup, 30 gün içinde işletmeye ait ilk yıl için belirlenen aylık kira bedeli olan tutarın 12 aylık (1 yıllık) toplamını ilk yıl için idareye defaten yatırılacaktır. Takip eden yıllar ise o yıl için belirlenen aylık kira bedelini takip eden ayın ilk iş gününde idareye defaten peşin olarak ödeyecektir.

8 - İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI ve BELGELER:

İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.

a) Kanuni ikametgahı olması,

b) Türkiye’de tebligat için adres göstermesi,

c) Ortak girişim olarak müracaat edilmesi halinde; ortak girişim beyannamesi.

d) Ödenmiş sermayesinin 10.000.000,00.-TL. (On milyon Türk Lirası) altında olmaması

e) Şirket veya kişiyi tanıtıcı, mali imkanlarını gösterir bilgi ve belgeleri

f) Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi vermesi (2014 yılı için tasdikli)

f.1) Gerçek kişi olması halinde ilgilisine göre Ticaret, Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge

f.2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

f.3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (f.2) deki esaslara temin edecekleri belge,

g) İmza sirküleri verilmesi.

g.1) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,

g.2) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

g.3) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (g.1) ve (g.2) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge.

h) İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekaletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.

i) Bu şartnamede yazılı miktarda teminat ve 10.000,00 TL (On bin Türk Lirası) ihale dosya bedeli vermesi.

j) İsteklilerin teklif mektuplarını Çanakkale Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne en geç 30/10/2014 Perşembe günü, saat 12.00’ye kadar tutanak karşılığında vermeleri şarttır. Saat 12.00’den sonra teklif mektupları kabul edilmez.

k) Vergi Dairesinden vergi borcunun olmadığına dair belge ve Çanakkale Belediyesi'ne herhangi bir borcu olmadığına dair belge

l) Telgrafla yapılan müracaatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmez.

m) 2886 Sayılı Kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenin üzerine ihale yapılmış bulunursa ihale bozularak kesin teminatı gelir kaydolur.

İlan olunur.

9047/1-1