30 / 04 / 2024

Çanakkale Boğazı'na köprü yapılacak!

Çanakkale Boğazı'na köprü yapılacak!

Binali Yıldırım, Çanakkale Boğazı'na köprü yapılması için çalışma başlatıldığını, projenin, yap işlet devret modeliyle yapılacağını açıkladı



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İnşallah her şey yolunda giderse, gerekli kurum ve kuruluşlar da bize yardımcı olursa, bu konuda önümüzü açarsa projeyi gerçekleştirmiş oluruz" dedi. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin 2023 ulaşım ve iletişim vizyonunun belirlendiğini ifade ederek, "Bu bağlamda öncelikli projelerden bir tanesi de, Çanakkale Boğazı geçişiyle, otoyolu projesidir. Bunun kararı da İstanbul'daki şurada alınmış oldu. Bunun gereğini yapmak artık bizlere düşüyor" diye konuştu.

Köprünün ne zaman yapılacağı konusunda da açıklama yapan Yıldırım, "Bir prosedür var. ÇED raporları, belediye imar planları var, güzergâh konusu var. Bunlar adım adım yapılıyor" dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çanakkale'ye yap -işlet devret'le köprü yapacağız 

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale Boğazı'na köprü yapılmasıyla ilgili, "Bu projeyi gerçekleştirmek için bakanlığımız çalışmayı başlattı, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak" dedi

Yıldırım, gazetecilerin Çanakkale Boğazı'na köprüyle ilgili sorularını cevaplarken, "Türkiye'nin 2023 ulaşım ve iletişim vizyonu belirlendi. Öncelikli projelerden biri de, Çanakkale Boğazı geçişiyle, otoyolu projesi. Proje büyük ve Türkiye'nin gündeminde yıllardır var" diye konuştu. Köprünün ne zaman yapılacağına ilişkin bir soruya da Yıldırım, "ÇED raporları, belediye imar planları, güzergah konusu var. Bunlar adım adım yapılıyor, yapıldıkça da kamuoyuyla paylaşılacak. Bütün işleri baştan halletmezsek, 5 dakikada karar verirsek, 5 yılda çözemeyiz. Çerçeveyi Cumhuriyet'in 100'üncü yılına göre çizdik. Köprünün 2023 yılında bitmesi hedeflerimiz arasında" cevabını verdi.
Hürriyet


Geri Dön