Çanakkale doğal sit alanları için eğitim toplantısı yapıldı!
Çanakkale doğal sit alanlarının ekolojik temelli bilimsel araştırma projesi eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardısı Osman Öztürk, toplantının açılış konuşmasını yaptı...
Doğal sit alanlarının korunarak gelecek nesillere aktarılması, bilimsel kriterler ışığında alanın sahip olduğu biyo-ekolojik (flora, fauna, habitat), jeolojik, hidrojeolojik, jeomorfolojik değerlerin ve peyzaj değerlerinin belirlenmesi ve önerilerin ortaya konulması amacıyla “Doğal Sit Alanlarının Değerlendirilmesine İlişkin Teknik Esaslar” çerçevesinde doğal sit alanlarında dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce yaptırılıyor.
Bu kapsamda 2014 yılı içerisinde Genel Müdürlük tarafından başlatılan “Çanakkale İli Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” çerçevesinde eğitim ve bilgilendirme çalışması 06-08 Mayıs 2015 tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleştirildi.
Genel Müdür Yardısı Osman Öztürk’ün açılış konuşmalarıyla başlayan eğitim programında, proje uzmanları tarafından projeye ilişkin değerlendirme yapılarak uzmanlık konuları ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.
Ayrıca; örnek olarak seçilen doğal sit alanlarında arazi çalışmaları yapılıp, proje ekibi tarafından yapılan çalışmalar ve raporlamalara ilişkin örnekler verilerek uygulamalı olarak katılımcılar bilgilendirildi.
Bilgilendirme çalışması sonunda yapılan değerlendirmede sorunlar ve çözüm önerileri dile getirilerek Genel Müdür Yardımcısı Osman Öztürk tarafından yapılan kapanış konuşması ile eğitim sona erdi.