29 / 04 / 2024

Çanakkale Dumlupınar Camisi ibadete açıldı!

Çanakkale Dumlupınar Camisi ibadete açıldı!

Çanakkale'de 40 bin kişinin toplam 1 milyon 600 bin lira bağışıyla yapılan Dumlupınar Camisi ibadete açıldı, Dumlupınar Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muzaffer Berkit de merhum hayırsever Göçmen'e teşekkür etti




Çanakkale'de merhum hayırsever Talip Göçmen tarafından dinî tesis yapılmak üzere Diyanet Vakfı'na bağışlanan 2 bin 500 metrekarelik arsa, İmar planından 2000 yılında geçti. 2011de, Diyanet Vakfı tarafından 2007 yılında kurulan Dumlupınar Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne devredildi. 7 Mart 2012 tarihinde yapımına başlanan cami için 40 bine yakın mahalle sakini bağış yaptı. Yapımı 1,5 yılda tamamlanan caminin iç dekorasyonu da ibadete açılmak üzere hazır hale getirildi. İlk bayram namazının kılındığı Dumlupınar Camisi'nde Kur'ân kursu salonu, çok amaçlı konferans salonu ve derneğe ait üç dükkan bulunuyor. 

Bağışlarla çalışmalara başladıklarını belirten Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, "Zamanında ileriyi gören rahmetli Talip Göçmen, burasını cami yeri olarak ayırmış. 

Biz de mahallenin sakinleri olarak buraya sahip çıktık. En kısa zamanda bu camiyi mahallemize kazandırdık. Ben buradan Talip Göçmen'e Allah rahmet eylesin diliyorum. Sağ olsaydı da şu eseri görseydi, bizler daha mutlu olacaktık. 

Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık, halkımıza hizmet ettik. 

Bundan sonra mahallemiz bu konuda bir sıkıntı çekmeyecek ve ibadetini bu camide yapacak. Ben buradan emeği geçen herkese, camiye yardımlarını esirgemeyen tüm Barbaros Mahallesi halkına katkılarından dolayı teşekkür ederim." dedi. 

Dumlupınar Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muzaffer Berkit de merhum hayırsever Göçmen'e teşekkür ederek, "Bu caminin yapımı için Çanakkale halkına ve Barbaros Mahallesi'ne dışarıdan gelip yaşamını devam ettirip de bizlere destek olanlara teşekkür ederim. Camimiz için hayırsever vatandaşların desteklerinin devam etmesini bekliyorum." şeklinde konuştu. 


Milat


Geri Dön