Çanakkale, İstanbullu müteahhitlerin radarında!
Dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan ve İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale illerine sının bulunan köprü, son yıllarda komşu bölgelerin gayrimenkul fiyatlarım yalandan etkiledi.
Dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan ve İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale illerine sının bulunan köprü, son yıllarda komşu bölgelerin gayrimenkul fiyatlarım yalandan etkiledi.
Kimi köy ve ilçeler gayrimenkul yatırımları tarafından 2 yıl önceden keşfedilirken, kimi köylerde metrekare fiyatları şehirlerin fiyatına ulaştı. Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkii ile Gelibolu ilçesi Sütlüce mevkii arasında yapılacak köprü, yaya ve araçlardan önce yatırımcıları ve bölgeleri yüksek prime ulaştırdı.
Para dergisinde yer alan bir habere göre, Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıa, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve köprü ile bağlantılı olarak yapılması Tekirdağ Çanakkale Balıkesir Otoyolu'nun emlak fiyatlarım yukarılara taşıdığım söyledi. Yazıcının verdiği bilgiye göre, Sütlüce köyü, Lapseki ilçesi, Suluca köyü bölgelerinde ciddi değer arüşlan görüldü. Özellikle arazi fiyatların bakımından Kocaveli-Suluca köyü bölgelerinde yüzde 100'e yakın artış yaşandı. Bir yıl kadar önce metrekaresi 25-80 TL arasında değişmekte olan arazi fiyatları 70-200 TL arasında. Denize yakın bölgelerde istenen değerler 200 TL civarında iken iç kesimlerde 80 TL civarında. Sütlüce köyü bölgelerinde bir yıl kadar önce arazilerin metrekaresi için istenen değerler 25-60 TL civarında iken arazi fiyatlan son zamanlarda metrekare bazında 50-130 TL'ye çıktı.
Balıkesir hattı ile ilgili henüz bir gelişme yok. Köprü bağlantısının ihalesinin netleşmesinden sonra bu bağlantının da ihalesi yapılacak. Cansel Turgut Yazıcı, bunun da Lapseki, Balıkesir hâtûndaki yeni gelişecek otoyolun üzerinde bulunan arsaların değerlenmesini sağlayabileceğini söyledi. Yazcı, "Bu hat üzerinde Bahadırlı, Çan bölgesinde metrekare bazında fiyatların 5 TL'den başladığım ve 3 -4 senedir değerlenerek bugün 25-35 TL'ye çıktığım görüyoruz" yorumunu yaptı.
Bölgedeki emlakçıların verdiği bilgiye göre, Çardak'ta metrekare fiyatı 8 TL'den 19 TL'ye çıktı. Gelibolu tarafında en çok prim yapan yerler Koruköy ve Burhanlı oldu. Koruköy'de arsaların metrekare fiyatı 2 yılda 70 liradan 150 liraya çıkarken, Burhanlı'da 50 liradan 200 liraya yükseldi. Gelibolu merkezde fiyat 300 liradan 800 liraya, çevresinde ise 150 liradan 400 liraya çıktı. Boğazın Anadolu yakasında
Çanakkale İstanbullu şirketlerin radarında
Markalı konut üreticileri, değerleme şirketleri üzerinden bölgede fiyat ve arazi araştırmalarım hızlandırdı. Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli ilk defa İstanbullu müteahhitlerden bölge için talepler aldıklarım ifade etti. Bölgedeki emlakçılar 10 bin lirayı görmeyen dönüm fiyatlarının 90 bin liraya kadar çıktığım belirtirken, yerleşim alanları olarak yeni imara açılacak yerlerin göç alacağım söyledi.
yer alan, Lapseki'nin merkez mahallerindeki arsaların metrekare fiyatları da iki yıl öncesine oranla üç kat artmış durumda İki yıl önce metrekaresine ortalama 150-200 TL tutarında bir fiyat istenen Lapseki'nin merkez ve merkeze yakın mahallerindeki yüzde 30 imarlı arsaların metrekaresi bugünlerde ortalama 500 TL'den satılıyor.
Köprünün kurulacağı Şekerkaya mevkiine en yakın köylerden bir diğeri de Gökköy. iki yıl önce metrekaresi 10-15 TL'den satılan arazilerin bugünkü fiyatının 40-50 TL'ye kadar çıktı.
Yenibirlik