27 / 04 / 2024

Çanakkale Kayadere Köy Okulu yenilendi!

Çanakkale Kayadere Köy Okulu yenilendi!

Kale 1915 "Yaşam ve Konut Projesi", Vizyon Reklam ve Kayadere Muhtarlığı işbirliğinde tadilatı gerçekleştirilerek yenilenen eski Kayadere Köy Okulu, Halk Eğitim Merkezi adına kullanılmak üzere hizmete açıldı.



Kayadere Köyü eski okulu Kale 1915 ve Vizyon Reklam işbirliğinde tadilat edilerek, kurs merkezi olarak hizmete açıldı. Kayadere köyü Muhtarı Mustafa Erol'un ve köy halkının ev sahipliğinde düzenlenen açılışa Vizyon Reklam Yöneticisi Çağatay Değirmenci, Kale 1915 Yöneticisi Afet Ay alp, ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu ve özel davetli T ürk-Alman işadamları Derneği Yönetim Kurulu 

Üyesi Atilay Dumanoglu da katıldı. 12 Mart'ın istiklal Marşı nın kabul edilişinin yıl dönümü olduğu vurgulanarak, açılış töreni istiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. 

"BU YAŞA GELDİM BÖYLE TATLILIK GÖRMEDİM" 

Sunucu ve Akademisyen Gökhan Bayram alışılmışın dışına çıkarak, mikrofonu köylülere uzattı. Köyün çocukları ve gençleri eski okulun  yenilenmesinden oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler. Kendisine mikrofon uzatılan 75 yaşındaki Gülsüm Tabaklıoğlu; "Bu yaşa geldim böyle mutluluk, tatlılık görmedim. Burada çalışan herkes sağ olsun, var olsun" dedi. 


16 yıldır Kayadere Köyünde hizmet veren Halk Eğitim Müdürlüğü El Sanatları Öğretmeni Sabriye Demirel; "Bu okulda köy kadınları ile birlikte çok kötü koşullarda çalıştık. Bütün malzemeleriz ıslanıyordu. Okulumuz kırk günde yenilendi. Köy kadınlarını el sanatları noktasında becerilerini geliştirmek için kurs verdiğimiz bir hizmet noktası burası... Her yıl kursumuz açılıyor. Köyün kadınları geleneksel ürünlerini burada kendileri imal edebiliyor. Şu anda kursumuz devam ediyor" dedi. 

KÖYE KATKI SUNMANIN DAYANILMAZ MUTLULUĞU 

Konuşmasına ' Merhaba sevgili efendilerimiz" diyerek başlayan Kale 1915 inşaat Firmasının Yöneticisi Afet Ayalp; "Sizlere ufak bir desteğim oldu ise ne mutlu bize. Umarım siz de bu okulda güzel ürünler ortaya çıkarırsınız. Hepimiz mutlu olalım ve beraber kalalım" dedi. 


Kayadere Köyü Muhtarı Mustafa Erol; 1915 Kale İnşaat'a, Vizyon 

Reklam'a, ÇOMÜ Halkla ilişkiler Topluluğu na ve köy halkına teşekkür etti. Vizyon Reklam Yöneticisi Çağatay Değirmenci ise " Farklı bir çalışma ile bir eser bırakmak istedik ve bu eski okulu köyümüze yeniden kazandırdık" dedi. 


AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da okulun yenilenmesinde emeği geçen herkese bir mesaj göndererek teşekkür etti. 


Çanakkale Gündem


Geri Dön