Kent Haberleri

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

Ege Bölgesi tatil rotasının en önemli geçişlerinden biri olan Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü'nü bekliyor. Sabah gazetesinden İbrahim Acar'ın haberine göre, tamamlanma süresi 1.5 yıl erkene çekilen proje 18 Mart 2022 tarihinde bitecek. Böylece 45 dakika olan denizden geçiş süresi de 4.5 dakikaya düşecek. İzmir, Balıkesir ve İstanbul'un lojistik yükünü çeken, tatil ve bayramlarda kilometrelerce araçlık kuyruk oluşan Çanakkale, köprü tamamlandığında yatırımların da merkezi olacak. Şimdiden köprü sonrası bölgede tarımsal yatırımların zirve yapacağı bekleniyor.

SANAYİ YATIRIMLARI ARTACAK


Köprü projesini üstlenen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün denizden geçiş süresini 4 dakikaya çekeceğini ve 24 saat esasıyla çalışıldığını belirtti. İldeki trafik sorununun köprüyle tamamen çözüleceğini söyleyen Özdemir, "Projenin bitmesini herkes bekliyor. Çünkü sanayi yatırımları ve tarım projeleri köprü bittikten sonra hızlanacak" dedi. Köprüye ek olarak 100 kilometrelik otoban yolun da yapılacağını söyleyen Nihat Özdemir, "Şu anda Çanakkale'de bayramda Lapseki, Eceabat ve Gelibolu feribotları tam kapasite çalışıyor. Projenin zamanında bitmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

ŞEHIR LOJİSTİK ÜS OLACAK


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla Çanakkale'nin birçok sektörde lojistik üs haline geleceğini söylüyor. Semizoğlu, şu bilgileri verdi: "Köprü bittiği zaman, İstanbul-İzmir-Edirne ve Bursa hinterlandının ulaşım merkezi Çanakkale olacak. Bu yüzden bu sektörün gelişmesi birçok sektörü olumlu etkileyecek ve besleyecek" dedi. Bayramda Çanakkale'de günlük 410 feribot seferinin yapıldığını söyleyen Semizoğlu, "1915 Çanakkale Köprüsü sadece ilimizin değil herkesin bitmesini beklediği bir proje. Şimdiden bölgenin tarımsal teknolojilerin üretileceği bir merkez olması için çalışmalar yapılıyor"