29 / 04 / 2024

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.



Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”dan sonra ilan edilen rezerv yapı alanlarına Çanakka'ledeki Sümerbank arazisi de eklendi. Söz konusu arazi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

UZUN ZAMANDIR İMARA AÇILMAK İSTENİYORDU!

BirGün Gazetesi'nden Berkay Sağol'un haberine göre, uzun zamandır Çanakkale’deki Sümerbank arazisi, Trutaş fabrika arazisi ve küçük sanayi sitesi alanı imara açılmak isteniyordu.

Söz konusu bu bölgeler için Çanakkale Belediyesi tarafından daha önce iki kez imar planı hazırlanmış, hak sahipleri tarafından iki plana da itiraz edilmişti.

Çanakkale deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

2 EMSAL, 8 KAT İZNİ VERİLDİ!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise; üç bölge için istenen değişiklik yerine sadece Sümerbank arazisini ele alarak parsele özel rezerv alan ilanı gerçekleştirdi. Bakanlık tarafından araziye 2 emsal + 8 kat izni verildi. 57 bin metrekarelik inşaat alanı 2 emsal ile 114 bin metrekarelik inşaat alanına dönüştü.

KARARA İTİRAZ GELDİ

Söz konusu arazideki rezerv yapı alan ilanına CHP’li Çanakkale Belediyesi tarafından itiraz edildi. 

Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Plan değişikliğinin mevzuata, planlama ve şehircilik ilkeleri ile kamu yararına aykırı olduğu'' vurgusu yapıldı.

Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi Egemen Ergun ise kararla ilgili olarak, görülmemiş bir rant elde edileceğini söyledi. İmar planında şehrin gerektirdiği ölçülerde sınırlar koyulmak istendiğini ve buna itiraz edildiğini vurguladı.

Egemen; burasının afet risk altında olmadığını belirterek arazide yollar, yeşil alanlar, kültür alanları, belediye hizmet alanlarını olmasını istediklerini açıkladı. 

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

Sümerbank'ın İzmir'deki tesisleri ve arazileri mecliste!

Geri Dön