Genel

Canan Residence'ta 1+1'ler 305 bin TL'ye!

CANAN Yapı'nın gayrimenkul sektörüne adım attığı ilk projesi olma özelliği taşıyan Ataşehir'deki Canan Residence'de bulunan konutların yüzde 70'i satılırken, projede yaşam da başladı

 CANAN Yapı'nın gayrimenkul sektörüne adım attığı ilk projesi olma özelliği taşıyan Ataşehir'deki Canan Residence'de bulunan konutların yüzde 70'i satılırken, projede yaşam da başladı. Canan Residence'de kalan dairelerin satışları bir kampanya ile devam ederken, Canan Yapı da önümüzdeki dönemdeki projelerine hazırlık yapıyor. Canan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akyazıcı, özellikle lüks ve kaliteli konut üreterek fark yaratan projelerde olmayı hedeflediklerini söylüyor.

24 aya sıfır faiz
Canan Residence'nin 12 bin 600 metrekare üzerinde 3 blokta inşa edildiğini belirten Necati Akyazıcı, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Canan Residence 1+1,2+1,3+1,4+1 olmak üzere 8 ayrı tipte 269 daireden oluşuyor. Yıl sonuna kadar sürecek kampanya dâhilinde 1+1 daireler 305 bin ile 390 bin TL, 2+1 daireler 500 bin ile 660 bin TL, 3+1 daireler 700 bin ile 850 bin TL, 4+1 daireler ise 800 bin ile 900 bin TL fiyatla satışa sunuluyor. Daire tutarının yarısının peşin ödenmesi durumunda, kalan yarısı sıfır faizle 24 aya kadar vadelendiriliyor."

Anlaşmalı bankalar
Anlaşmalı bankalarla da faiz oranlarının 60 aydan 120 aya kadar yüzde 0.75-0.80 arasında değiştiğini anlatan Akyazıcı, "Ayrıca anlaşmalı bankalardan kullanılacak kredi evin kiraya verilmesi durumunda elde edilecek aylık kira tutarı ile kiracı tarafından tamamlanıyor. Yani ev tutarının sadece belli bir kısmını ödeyen ev sahibi geri kalan kısmına tek kuruş ödemiyor" diye konuştu.

Ataşehir değerlenecek
Canan Residence'da metrekare fiyatlarının 3 bin 500 ile 4 bin 500 TL ile Ataşehir bölgesindeki fiyatların üstüne çıkmadığını dile getiren Akyazıcı, şunları söyledi: "60 milyon dolar yatırımla finansın yeni merkezi Ataşehir'de konumlanan proje, sadece ev sahibi olmak isteyenlerin değil, yatırım yapmak isteyenlerin de dikkatini çekiyor. Çünkü Canan Residence, 2012 yılında birçok bankanın genel merkezinin Ataşehir'e taşınmasıyla daha değerli bir hale gelecek. Yani Canan Residence, sadece şimdiye değil, geleceğe de yapılan bir yatırım olacak."

Sosyal alanları Özelgin tasarladı
CANAN Residence, başta bulunduğu lokasyon nedeniyle büyük bir avantaj sağlıyor. Canan Residence, Bağdat Caddesi'ne 8, Sabiha Gökçen'e 15, Levent'e 20 dakika mesafede bulunuyor. Canan Residence'deki sosyal yaşam alanlarını da ünlü tasarımcı Tanju Özelgin projelendirdi. Sosyal alanlarda SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzlan, en yeni model cihazlarla donatılmış Fitness merkezi, yoga ve plates salonu, kapalı basketbol, squash, bilardo, masa tenisi, açık tenis kortu, mini futbol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanları bulunuyor. Sosyal alanlar üyelik gerektirmeden sadece Canan Residence'ta konut sahibi olanlara sunuluyor. Bu da bir aidat bedeli içinde sunuluyor.

İnşaat 50 yıl daha lokomotif olacak
TÜRKİYE'de inşaat sektörünün geleceğini çok parlak gördüklerini ifade eden Necati Akyazıcı, sektör hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Gelişmekte olan tüm ülkelerde inşaat ekonominin lokomotifi oluyor. Finans uzmanları da yatırımların yönünün gayrimenkul ve inşaat üzerine olacağı konusunda birleşiyor. Türkiye'de de kalkınmanın devam edeceğini, milli gelirimizin artacağını düşünürsek inşaat önümüzdeki 50 yılda lokomotif olma özelliğini koruyacak. İnşaat sektörü tüm sektörlerde olduğu gibi uzun vadede sadece işini iyi yapan firmaların ayakta kalabileceği, dolayısıyla çok sayıda firmanın artan rekabette hayatını sürdüremeyeceği bir sektör olacak. Konsolidasyon kaçınılmaz. Sektör kaliteye doğru gidecek. İnşaattaki kalite şehirleşme yarımda ülkemizin marka değerine de önemli katkı sağlayacak.
Hürriyet Emlak