Yeni Şirketler

Candan Karlıtekin inşaat sektörüne kanat açtı!

Türk Hava Yolları (THY) eski Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, gayrimenkul sektörüne girdi

THY’den 2010’da ayrıldıktan sonra işadamı hüviyetine geri dönen Karlıtekin, yatırımlarını artırıyor.  Karlıtekin, oğulları Selim Karlıtekin ve Reha Karlıtekin ile birlikte geçen hafta ‘Karint İnşaat Taahhüt Bilişim’ adlı bir şirket kurdu.
Karlıtekin iş dünyasında yıllardır ortağı olduğu ‘Özbakan Makina’ şirketiyle bilinir. Özbakan Makina, çelik konstrüksiyon ve profil üretir. Hatta geçen yıl, Karlıtekin, firması adına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Gabon ve Gana’ya giden işadamlarının arasına katılmıştı. Bu gezide Karlıtekin’in eski görevini bilen bir çok girişimcinin kendisine havacılık konularında başvurduğuna bizzat şahit olmuştuk.

Karlıtekin döneminde Kevin Costner THY reklamlarına çıkmıştı.

‘Kâr amacı gütmüyorum...’
Yeni girişimi hakkında bilgi almak için aradığımız Karlıtekin’i Fas’ta bulduk. Karlıtekin yeni şirketiyle ‘İstanbul Şehir Üniversitesi’ne hizmet vereceğini belirterek şunları anlatıyor:

“Yeni girişim kâr amacı gütmeyecek. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin inşaat işlerini kâr gözetmeden bu şirketle yapacağız. Özbakan Makina ile hesaplar karışmasın istedik.”

Karlıtekin, şirketi ileride başka inşaatlar için kullanıp kullanmama konusunda ise karar vermemiş. Üsküdar’daki Şehir Üniversitesi, Karlıtekin’in yönetiminde olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’nca kuruldu. Karlıtekin üniversitenin işletme fakültesinde de öğretim görevlisi.

Serkan Arman/Milliyet