Kent Haberleri

Canik'teki Engelsiz Kafe'de sona gelindi!

Belediye Başkanı Osman Genç, kentsel dönüşüm projesi alanı içerisinde yer alan 3 bin metrekare alanda Engelsiz Kafe'nin yakın zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi.

Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altuntaş: "Samsun'da Down Sendromlu çocuklar için bir farkındalık oluşturmak adına bu derneği kurduk. Down sendromlu çocuklar için önemli çalışmaların altına imza atıyoruz. Onları istihdama kazandırmak adına birçok kurslar düzenliyoruz. Bu manada derneğimizden desteklerini hiç esirgemeyen Canik Belediye Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyoruz" dedi. 


ENGELSİZ BİR CANİK 


Samsun Down Sendromlular Derneği tarafından Altın Meşe Park'ta 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle "Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz" etkinliği düzenlendi. Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, eski milletvekili Fatih Öztürk, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Elif Coşkun Bilgin ve Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı etkinlikte farklı bir gün yaşayan down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapımı süren Engelsiz Kafe'nin yakın zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi. 


TOPLUMUN GÜLEN YÜZLERİNE DESTEK 


Etkinlikte yaptığı konuşmada Canik'te bütün engelleri kaldırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Osman Genç, "Yaptığımız bütün projelerin her kesimi kucaklamasını göz önünde bulunduruyoruz. Down Sendromlu yavrularımıza bugünün anısına bir müjde vermek istiyorum. Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde yer alan 3 bin metrekare alanda çalışmalarını başlattığımız Engelsiz Kafe projesini yakın zaman içerisinde tamamlayacağız. Proje çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. İnşallah burada yavrularımıza sosyal, kültürel ve istihdama yönelik çok amaçlı bir kafe kazandıracağız. Bu yavrularımız toplumumuzun gülen yüzleri. Onlara destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. ¦ samsun O Canik'te hayata geçirdikleri bütün projelerde engelli vatandaşları dikkate aldıklarını de engelli vatandaşları dikkate aldıklarını ifade eden Başkan Genç, "Bütün projelerimizi 1 mutlaka engelli insanlarımızın yararlarjy nabileceği şekilde tasarladık ve hayata ! geçirdik. Biz engelsiz bir Canik hedefm liyoruz. Bu konuda engelli derneklerindi mizle birlikte koordineli şekilde çalışıyoruz. Down sendromlu yavrularımız için hayata geçireceğimiz Engelsiz Kafe'nin de bu anlamda önemli ve anlamlı bir amaca hizmet edeceğini düşünüyorum" diye konuştu. 


Yeni Şafak