27 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Parkı'nı Büyükşehir'e iade etti!

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Parkı'nı Büyükşehir'e iade etti!

Büyükşehir Meclisi, 1993 yılında Çankaya Belediyesi'ne devredilen "Ahlatlıbel Parkı"nı Büyükşehir'e iade etti. Çankaya, kararın hukuksuz olduğunu öne sürdü



Büyükşehir Belediye Meclisi, 1993 yılında meclis kararıyla ve belirli koşullarla Çankaya Belediyesi'ne devredilen "Ahlatlıbel Park ve Rekreasyon Alanı"nın koşullara uyulmadığının tespit edilmesi üzerine yeniden Büyükşehir'e devredilmesine karar verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde gerçekleşen toplantıda, İncek Yolu üzerinde yıllardır Çankaya Belediyesi kontrolünde bulunan Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri'ne ilişkin önemli bir karara imza atıldı.Yıllar içinde ücretli spor aktiviteleri, otopark, kafe, restoran, büfeler ve benzeri tesisler yapılarak kiraya verilen alanda, Çankaya Belediyesi'nin 1993 yılında belirlenen gerekli koşulları yerine getirmediği belirlendi. 


Çankaya'dan itiraz 

Meclis üyeleri tarafından kabul edilen Başkanlık Yazısı'nda, Çankaya Belediye Başkanlığı'nca söz konusu alanda kafeterya, kafe, otopark, 2 halı saha, 3 tenis kortu, atari oyun alanı, karting alanı, restoran ve eklentisi gözleme ve büfe evi, büfeler ve benzeri tesislerin yapılarak kiraya verildiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Belirtilen gelir getirici inşaatların projeleri, ruhsat ve iskânları hakkında herhangi bir onay alınmadığı gibi tescile konu olabilecek bu alanların belediyemiz adına tescil işlemleri de yaptırılmamıştır. Bu alanlardan elde edilen kira gelirleri de Başkanlığımıza bildirilmemiştir." Yazı Meclis'te oy çokluğuyla kabul edildi. Çankaya Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise Büyükşehir Belediyesi'nce 2014 yılında  Ankara  8. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davanın reddedildiği hatırlatılarak, Meclis kararının hukuka uygun olmadığı öne sürüldü. 


Sabah 


Geri Dön