Genel

çankaya'da sanat merkezi yaptırılacak!

çankaya Belediyesinin yaptıracağı 'Ulvi Cemal Erkin Kültür ve Sanat Merkezi' için açılan proje yarışmasını, mimarlar Ramazan Avcı, Seden Cinasal Avcı ve Evren Başbuğ"un ekip başkanlığını yaptığı proje kazandı

 
çankaya Belediyesinin yaptıracağı 'Ulvi Cemal Erkin Kültür ve Sanat Merkezi' için açılan proje yarışmasını, mimarlar Ramazan Avcı, Seden Cinasal Avcı ve Evren Başbuğ"un ekip başkanlığını yaptığı proje kazandı. çankaya Belediyesinin 'Ulvi Cemal Erkin Sanat Merkezi' için açtığı proje yarışması sonuçlandı. çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, sonuçları basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya, mimar Prof. Dr. Süha Özkan"ın başkanlığındaki jüri üyeleri de katıldı.

Yarışmaya 46 projenin katıldığını, jüri heyetinin seçim yaparken çok zorlandığını anlatan Tanık, yarışmanın sonuçlanmasıyla çankaya"nın ve Ankara"nın eksikliğini hissettiği kültür merkezine bir adam daha yaklaşıldığını söyledi. Tanık, çankaya Belediyesi Başkanlık Hizmet Binası, Sanat Merkezi ve Ulvi Cemal Erkin Konser Salonu ulusal mimari proje yarışmasını, mimarlar Ramazan Avcı, Seden Cinasal Avcı ve Evren Başbuğ"un ekip başılığını yaptığı projenin kazandığını açıkladı.Projenin, önce uygulama projesi haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Tanık, kültür merkezini birkaç yıl içerisinde tamamlamak için yoğun çalışma temposuna gireceklerini ifade etti. Tanık, 'çankaya Belediyesinin bugünkü maliyet durumuna bakıldığında belki biraz sıkışıklık hissi olabilir ama böyle bir yapının yapımı için 48 milyon liranın bankaya bloke edilmesi de gerekmiyor. 48 milyon liraya mal olacak yapım ile ilgili finansmanda, ulusal ve uluslararası kaynaklara da başvurma konusunda arayış içerisindeyiz. Ankara"nın bu konuya yoğun ihtiyaç duyduğunu bildiğimiziçin bu ihtiyacın farkında olan tüm hemşehrilerimizin, hemşehrimiz olmayan kültür ve sanat dünyasının gönüllüsü olan kesimlerin bu projeye sahip çıkacağınıdüşünüyorum' dedi.Jüri Başkanı Prof. Dr. Süha Özkan da yapının simgesel özellikler taşıdığını belirterek, 'Sanat merkezi ile kent arasında ışık ilişkisi kuruluyorbu projede. Böyle bir projeyi hayata geçirmek kolay değil. Kendi orkestrasıbulunmayacak ama dünyaca tanınmış orkestraları, sanatçıları davet etmeyi hedefliyoruz' şeklinde konuştu.

BİRİNCİ OLAN PROJENİN ÖZELLİĞİ
Projeye göre, Turan Güneş Bulvarı"nda yapılacak 'Ulvi Cemal Erkin Kültür ve Sanat Merkezi' 30 bin metrekareyi aşkın bir kullanım alanına sahip olacak. Kültür merkezinin bünyesinde 2 bin kişilik konser, 500 kişilik tiyatro ve küçük salon, etkinlik merkezi, prova salonları, sergi salonu, halka açık hobi ve sanat atölyeleri ve derslikler, medya ve müzik kütüphanesi, sivil toplum örgütlerinin temsilcilik mekanları, çankaya Belediyesinin hizmet alanları, radyo ve TV merkezleri yer alacak.
AA