27 / 04 / 2024

Çankaya'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çankaya'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, ilçe sınırlarındaki kaçak yapıları yıkıyor. Yapı Kontrol ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, kaçak olduğu tespit edilen yapılara anında müdahale ediliyor.




Çankaya sınırlarında her türlü kaçak yapı ile mücadele eden Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, artık kaçak yapılara anında müdahale ediyor. Belediye ekiplerinin tespiti ya da vatandaştan gelen şikayet üzerine belirlenen kaçak yapılara aynı gün müdahale ediliyor. İmara aykırı, ruhsatsız inşa edilen yapılara müdahale eden ekiplerin çalışmalarına vatandaşlar da destek oluyor. 


Oluşturulan 2 motorize ekip ile imarlı, imarsız bölgelerde tüm gün denetim yapan çalışanlar, belirledikleri kaçak yapıların olduğu noktalara yıkım ekiplerini yönlendiriyor.


GECEKONDU TİMİ İŞ BAŞINDA


Çalışmalarına “planlı ve sağlıklı şehirleşme” ilkesi ile devam eden Çankaya Belediyesi’nin  gecekondu timi de çalışmalarına devam ediyor. Gecekondu timi ise Çankaya sınırlarında kaçak olduğu tespit edilen ve madde bağımlılarının ya da katı atık toplayıcılarının depo olarak kullanarak çevreye rahatsızlık verdiği yapıları tespit ederek yıkımlarını gerçekleştiriyor.  



Çankaya Belediyesi


Geri Dön