02 / 05 / 2024

Çankırı'da bir bina yıkılırken takla attı!

Çankırı'da bir bina yıkılırken takla attı!

İş merkezi olmasına karar verilen bina yıkılırken takla attı



Çankırı'da eski un fabrikasının yıkılıp yerine iş merkezi yapılmasına karar verildi. Bir tarafı oyulan bina, vinç yardımıyla büyük bir gürültüyle yıkılırken, hızını alamayıp bir de takla attı.
Gazete Habertürk

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Komik yıkım binaya takla attırdı
Çankırı'da eski bir un fabrikasının yıkımı, binanın olduğu yere oturması yerine takla atmasıyla son buldu

Türkiye'deki en eski betonarme un fabrikalarından biri olan Çankırı'daki un fabrikasının günler süren yıkımı bir mühendislik komedisiyle son buldu. Çankırı kent merkezinde 1928 yılında yapılan zamanında şehir dışına kurulan Zincircioğlu Un Fabrikası'na ait bina, zamanla kentin büyümesi ile şehrin ortasında kaldı ve arsa değeri hızla yükseldi. Fabrikanın 1980'li yılların sonunda el değiştirmesinin ardından üretim bir süre daha devam etti ve ikinci sahibi Hamit Tekin'in ölümünden sonra üretim durdu. Hissedarlarının anlaşamaması nedeniyle fabrikanın yıkılmasına karar verildi.

BİRDEN TEPETAKLAK OLDU
Yaklaşık 15 gün önce 25 metre yüksekliğindeki fabrikanın yıkım çalışmaları başladı. Etrafındaki betonların kırılmasının ardından bina hiç parçalanmadan takla atarak yıkılmış oldu.     Yıkımın ardından un fabrikasının binasının zemin kısmı yukarıda kalırken, çatısı da zemine oturdu
Star


Geri Dön