Kent Haberleri

Çankırı'daki 2 tesis 30 Kasım'da hizmete açılıyor!

Çankırı’da inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti 12 milyon lira olan 2 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Balıkesir’de düzenleyeceği toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çankırı’da inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti 12 milyon lira olan 2 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Balıkesir’de düzenleyeceği toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak.


Toplu açılış merasimleri her yıl yapılıyor


30 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek toplu açılış merasimi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği ve bir klasik olma özelliği taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı daha önce 2010 yılında 110, 2011’de 111, 2012’de 112, 2013’te ise 113 tesisi toplu olarak açmış ve vatandaşların hizmetine sunmuştu.


Tesisleri Başbakan açacak


Bu yıl da klasikleşmiş toplu açılış merasimlerini sürdürecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı merasimle vatandaşların hizmetine sunulacak.


Çankırı’da 2 Bin 730 dekar zirai alan modern sulamaya kavuşuyor


Çankırı’da hizmete alınacak tesisler arasında bulunan ve yatırım maliyeti 6 milyon

 600 lira olan Şabanözü Yakalı Göleti ve Sulaması ile 2 bin 730 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca, proje ile milli ekonomiye yaklaşık 2,5 milyon lira katkı sağlanacak.


Tesis ile Çankırı’nın uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak


Açılışı gerçekleştirilecek bu tesislerin arasında yer alan Çankırı İçmesuyu 4. Kısım İsale Hattı ve Su Hazneleri ile TOKİ konutları, Esentepe Mahallesi ve üniversitenin 2040 yılına kadar ki içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.  Yılda 3,83 milyon m³ su sağlayacak olan tesis ile 50 bin kişilik nüfusa içme suyu temin edilecek.


Ayrıca, açılışı yapılacak olan Çankırı İçmesuyu Tesisleri ikmali ile de haberleşme alt yapısı ve tesislerinin inşa edilmesi sağlanacak. Böylece, veri iletim ve haberleşme hızlanacak.



Bizim Çankırı