27 / 04 / 2024

Cardin Concept, Kıbrıs’taki ikinci mağazasını hizmete açtı!

Cardin Concept, Kıbrıs’taki ikinci mağazasını hizmete açtı!

Mobilya markası Cardin Concept, Kıbrıs’taki ikinci mağazasını hizmete açtı. Cardin Concept Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker “1-2 ay içinde bir mağaza da Filistin’de açacağız” dedi.



Üretim faaliyetlerine 2006 yılında başlayan, Eskişehir merkezli Cardin Mobilya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Girne’den sonra ikinci şubesini açtı. 2 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen mağazanın açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı. Cardin Concept Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, şube sayılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek sürekli büyüyen bir firma olduklarını söyledi. Kıbrıs’taki ikinci mağazanın ardından mağazalaşmaya devam edeceklerini belirten Teker, yakın zamanda Filistin’de bir mağaza açacaklarını belirtti. Teker, mobilya sektöründe Türkiye’nin 10 büyük firmalarından biri olduklarını da belirterek “Türkiye’de şu anda firmalar arasında ilk 10’dayız. Hedefimiz ciro, kalite ve tasarımda ilk 5’e girmek. Yurt dışında şubemizin olmadığı ülkelerde satış noktası oluşturmak istiyoruz. Yeni yatırımlarla 65 bin metrekarelik bir üretim sahasına ulaştık. Eskişehir’deki fabrikamızda 600 çalışanımızla sektörde yeniliklere öncü olma peşindeyiz. Ciromuzun yüzde 25’i ihracat kaynaklı” dedi. Türkiye’de 65, yurt dışında 22 satış noktasına ulaştıklarını, Lefkoşa’daki mağazanın KKTC’de Girne’den sonra ikinci mağaza olduğunu belirten Murat  Teker, bundan sonraki yurt dışı mağazanın Filistin’e olacağını ve  1-2 ay içinde Filistin’deki mağazanın açılışını yapacaklarını söyledi.


Ekonomiye katkısı var


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dünya markası olan Cardin Concept’in KKTC’ye ikinci şubesini açmasının ülke ekonomisine katkı yapacağına olan inancını dile getirdi. Arınç, KKTC’nin kalkınmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, ülkede yapılan yatırımlara değindi. Bülent Arınç, Türkiye olarak KKTC’ye su projesi, altyapı ve havalimanı gibi yatırımlar yaptıklarını ancak Türkiye’deki iş adamlarından da daha fazla yatırım beklediklerini kaydetti. Arınç “ KKTC’nin bu güzel şehrinde hayırlı bereketli işler yapacaklar” dedi.


Kaan Zenginli-Star 


Geri Dön