16 / 05 / 2024

Cardin yeni tesisle ciroyu üçe katlayacak

Cardin yeni tesisle ciroyu üçe katlayacak

Eskişehir'de iki yıl önce üretime geçen Cardin Consept, yeni tesisle kapasite artıracak. Cardin, yatırımla halen 30 milyon TL olan cirosunu 100 milyon TL'ye çıkarmayı planlıyor.



Eskişehir'de iki yıl önce kurduğu fabrika ile mobilya üretimine başlayan Cardin Consept, bir dönem bayiliğini yaptığı markaların rakibi oldu. Cardin Concept, mobilya sektöründe yarattığı markanın değerini kısa sürede 40 milyon dolara, cirosunu da 30 milyon TL'ye çıkardı.
Panel mobilya üretimi yaptıklarını ve Eskişehir'de kapasite artırımı için ikinci bir tesis yatırımına başlayacaklarını açıklayan Cardin Concept Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, "İkinci tesis 25 milyon dolara mal olacak. Bu sayede 30 milyon TL olan ciromuzu 2009'da 100 milyon TL'ye çıkaracağız" açıklamasını yaptı.
 
Ticarete ilk adım halıcılıkla atıldı
Murat Teker, kısa süre içinde mobilya sektöründe elde ettikleri başarıda perakende alanında kazandıkları deneyimlerin önemli bir payı olduğunu dile getirdi. Murat Teker, mağazacılıktan üretime giden yolu şöyle anlattı: "Dedem Bayram Teker, Niğde'de el halılarını satarak hayatını kazanırken, babam ve amcalarımın da devreye girmesiyle ticarette ilk adım atılır. Bundan 35 yıl önce Eskişehir'de 45 metrekarelik bir alanda mağaza açan babam burada Isparta ve Kayseri'den topladığı el halılarının satışını yapar. Ticarette işi ileriye götürürler ve mobilya satışına da başlarlar. 14 yıl boyunca da önde gelen mobilya markalarının bölge bayiliğini yaptıktan sonra 2006 yılında üretime karar verdik ve bayilerimize rakip olduk."
 
Ciro hedefi 100 milyon TL
Murat Teker, 2009'da 100 milyon TL'lik ciro hedefine yeni yatırımın katkısıyla birlikte satış ağını genişleterek ulaşacaklarını kaydetti. Şu an 90 bin metrekarelik bir alanda 450 koltuk takımı, 1500 oturma grubu, 5 bin adet yatak, 4 bin 500 adet baza, bin takımda panel mobilya üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getiren Teker, en önemli yeniliği mobilyayı karton ambalaja koyarak yaptıklarını söyledi.
Teker, "Özellikle ihracatta bu durum ciddi bir avantaj yarattı. Ürünlerini zarar görmeden teslim alan müşteri ürünlerimize olan talebi canlı tuttu" dedi. Yeni sezona denk gelen KDV indiriminin de satışlarda bahar rüzgârı estirdiğini dile getiren Teker, "İç pazarda elde ettiğimiz başarıyı yurtdışına da taşıyacağız. Satışlarımızda şu an yüzde 15 olan ihracatın payını yüzde 30'a çıkarmamız gerektiğini düşünüyoruz. Ortadoğu İran, Irak, Libya, Mısır, Belçika, Danimarka, Fransa gibi ülkelere ek olarak Afrika bölgesinde de etkinliğimizi artıracağız" dedi.
 
Kampanyalarla krize karşı durduk
Perakende mağazalarından aldıkları güçle krize karşı durduklarını ve satış politikasına ağırlık verdiklerini ifade eden Teker, "Üretimde çok yeni olduğumuz için krizden kolay sıyrılabilmek adına uyguladığımız fiyat politikasını değiştirdik, kampanyalarla promosyonlu ürünler sunduk. Bu arada tasarımımızda da fonksiyonel ürünler ve anti bakteriyel, silinebilir kumaşlı ürünlere ağırlık verdik. Bu dönemde bayilik arayışında olanların yeni marka olmamız ve satış politikamız nedeniyle tercih sebebi olduk" diye konuştu.
 
 
450 NOKTADA SATIŞIMIZ OLACAK
Cardin Concept Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, halen 20'si Cardin tabelalı olmak üzere toplam 140 satış noktasına ulaştıklarını ifade etti. Teker yıl sonunda tabelalı bayi sayısını 50'ye, perakende satış noktasını ise toplam 450'ye taşımak istediklerini söyledi.
Referans


Geri Dön