Kim Kimdir?

Caroline Nicole Koç kimdir? Caroline Koç kaç yaşında?

Mustafa Koç'un eşi Caroline Nicole Koç kimdir? İş insanı ve hayırsever Caroline Nicole Koç kaç yaşında? İşte ayrıntılar... Koç Holding'in yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Haremlique Tekstil ve Selamlique Türk Kahvesi'nin kurucusu ve sahibidir

Caroline Nicole Koç, 12 Eylül 1971 tarihinde İzmir'de doğan bir Türk iş insanı ve hayırseverdir. Koç Holding'in yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır ve aynı zamanda Haremlique Tekstil ve Selamlique Türk Kahvesi'nin kurucusu ve sahibidir.

Caroline Koç, İzmir'deki köklü bir Levanten ailesine mensup olup, İzmir Yün Mensucat Fabrikası ve Ren Holding'in sahibi olan Giraud ailesinin bir üyesidir. Moda sektörüyle küçük yaşlarda tanışmış ve babasının dokuma işinde edindiği bilgilerle bu alanda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocukluğundan itibaren hayvanlara ilgi duymuş ve veteriner olma hayaliyle büyümüştür.

 İşte ayrıntılar...

Ortaöğrenimini İsviçre'de, St. George's International School'da tamamladıktan sonra ABD'de Babson College'dan işletme alanında mezun oldu. 14 Temmuz 1992 tarihinde iş insanı Mustafa Koç ile evlendi.

Caroline Koç, 1992 yılında kayınpederi Rahmi Koç ile birlikte Edwards mağazasını kurarak iş dünyasına adım attı. Mağazanın ilk şubesini Hisar'da açtılar. İlk çocuğu Esra'nın doğumuyla birlikte Edwards of Hisar'daki yöneticilik görevinden ayrıldı.

1998 yılında İlkadım Çocuk Eğitim ve Oyun Merkezi'ni kurdu ve yönetimini üstlendi. Daha sonra çocuklar için kapalı oyun alanları yaratan Play Barn projesini hayata geçirdi.

*Caroline Nicole Koç ve babası Hérvé Giraud

2008 yılında ev tekstil ürünleri mağazası Haremlique'i ve bir yıl sonra da Türk kahvesi markası Selamlique'i kurdu. Halen bu şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca İstanbul Golf Kulübü'nün eski başkanıdır.

Caroline Koç, birçok dernek ve vakfın yönetim kurullarında görev almıştır. Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nın yönetim kurulu başkanı, Tohum Otizm Vakfı yönetim kurulu üyesi, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı ve Çağdaş Eğitim Vakfı'nın kurucu üyesidir. 2015 yılında Fark Yaratan Kadınlar Ödülü'ne layık görülmüştür.

Caroline Koç'un Mustafa Koç ile evliliğinden Aylin ve Esra adında iki kız çocuğu bulunmaktadır. Ayrıca kendisine ait özel bir teknesi olan Caressa K'ya sahiptir.

Caroline Koç'un eşi Mustafa Vehbi Koç, 21 Ocak 2016 tarihinde sabah sporu yaparken bir kalp krizi geçirdi. İlk müdahalesi Beykoz Devlet Hastanesi'nde yapıldı ve daha sonra Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi. Ne yazık ki, 55 yaşında vefat etti. 24 Ocak 2016'da Marmara İlahiyat Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından aile kabristanı olan Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

16 Nisan 2020 tarihinde annesi Marianne Giraud, COVID-19 ve komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybetti.

*Caroline Nicole Koç ve kızı Esra Marianne Çiğdem Koç'un küçüklüğü

CAROLINE NICOLE KOÇ'UN ŞU ANKİ POZİSYONLARI

Şirket Görev Tarih Koç Holding A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi 2016 Tat Gıda Sanayi A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi - İstanbul Golf Kulübü Başkan - Türk Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı Başkan - Haremlique İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı 2008 Selamlique Türk Kahvesi Yönetim Kurulu Başkanı 2009 Ark İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi - Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı     Yönetim Kurulu Üyesi - Çağdaş Eğitim Vakfı Kurucu Üye - Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Kurucu Üye - Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Kurucu Üye -
Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!
Mustafa Rahmi Koç Kimdir?
Ali Y. Koç Kimdir?