Perakende

Carrefour bir ülkede daha fiyatları dondurdu! Tam 100 üründe fiyatlar değişmeyecek!

Uluslararası market zincirleri arasında yer alan Carrefour, ekmek, bazı peynir çeşitleri, yoğurt, pizza, tavuk, mantar, çikolata ve mendil gibi ürünlerin fiyatlarını dondurma kararı aldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Fransız market zinciri Carrefour, Belçika’'da halkın enflasyon karşısında satın alım gücüne katkı sağlamak amacıyla yeni bir kampanya başlatıldığını duyurdu

Uluslararası market zincirleri arasında yer alan Carrefour, Belçika'da 100 gün için 100 ürünün fiyatını donduruyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Fransız market zinciri Carrefour, Belçika’'da halkın enflasyon karşısında satın alım gücüne katkı sağlamak amacıyla yeni bir kampanya başlatıldığını duyurdu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Carrefour Belçika'da 100 gün boyunca 100 ürünün fiyatını değiştirmeyecek.

2022 yılının sonuna kadar sürecek söz konusu kampanya ile ürünlerin fiyatı, enflasyon ve artan enerji maliyetlerinden de etkilenmeyecek.

Yine verilen detaylara göre, Carrefour'un belirlemiş olduğu toplam 100 ürün arasında ekmek, bazı peynir çeşitleri, yoğurt, pizza, tavuk, mantar, çikolata, mendil, muz ve kivi gibi çeşitli ürünler bulunuyor.

Yine verilen detaylara göre, Carrefour, geçen ay Fransa'da da benzer bir kampanya başlatmış ve 100 üründe fiyatları dondurma kararı almıştı. 

Gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle Belçika'da enerji ve gıda fiyatlarındaki artış enflasyonu da hızla yükseltti.

Belçika'da enflasyon, Ağustos ayında yüzde 9,94 ile 1976 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye gelmişti.

FRANSA'DA DA FİYATLARI DONDURMA KARARI ALMIŞTI

Yeni Şafak'ın aktardığına göre, uluslararası market zinciri Carrefour, Fransız halkının Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artan enflasyonla mücadele etmesine destek vermek için bazı ürünlerde ‘fiyat dondurma’ kararı aldığını duyurmuştı.

Carrefour'dan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, vatandaşların başta enerji ve gıda fiyatlarıyla artış gösteren enflasyonla mücadele etmesine yardımcı olmak ve Fransız halkının satın alma gücünü korumak için; gıda, sağlık ve giyim ürünleri dahil olmak üzere 100 ürünün fiyatının 30 Kasım 2022 tarihine kadar dondurulacağı bildirilmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, yükselen fiyatları durdurmak amacıyla iş dünyasına daha fazlasını yapmaları yönünde çağrısından sonra Carrefour dışında çok sayıda Fransız firma da benzer kampanyalar da yapmıştı.

Carrefoursa'dan okula hazırlık kampanyası! İşte kaçırılmayacak fırsatlar

Carrefour, 100 üründe fiyat donduracak! Vatandaşlar akın etmeye başladı! İşte detaylar!

Zincir marketlere kötü haber! Cezasını ödeyecekler