Perakende

Carrefour'dan 5 litre ayçiçek yağına görülmemiş indirim geldi! Fiyatlar resmen dip yaptı

Ayçiçek yağın rekor indirim CarrefourSA'dan geldi. Ard arda yapılan zamlara bir yenisi daha eklendi ve 5 litre Yudum ayçiçek yağının satış fiyatı resmen dip yaptı. İşte indirime ilişkin merak edilen tüm detaylar...Şirket, gıda, içecek, temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünleri, giyim, elektronik, ev aletleri ve mobilya gibi birçok farklı kategoride ürünler sunar

Carrefour, süpermarketler, hipermarketler, marketler ve online alışveriş siteleri aracılığıyla birçok farklı ürün ve hizmet sunar. Şirket, gıda, içecek, temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünleri, giyim, elektronik, ev aletleri ve mobilya gibi birçok farklı kategoride ürünler sunar.

Carrefour, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk konularına da odaklanmaktadır. Şirket, gıda israfını azaltmak, enerji verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir kaynak kullanımını teşvik etmek gibi hedeflerle çevre dostu uygulamalar yürütmektedir.

Carrefour, dünya genelinde yaklaşık 12.000 mağaza ile hizmet vermektedir ve yıllık ciro açısından dünya genelindeki en büyük perakende şirketlerinden biridir.

Carrefour'dan 5 litre ayçiçek yağına görülmemiş indirim geldi! Fiyatlar resmen dip yaptı


Ayçiçek yağı, ayçiçeği tohumlarından elde edilen bitkisel bir yağdır. İşte ayçiçek yağının üretim süreci:

Ayçiçeği hasadı: Ayçiçek yağı üretimi, ayçiçeği bitkisinin hasadıyla başlar. Ayçiçeği tohumları, hasat makinesi veya elle hasat edilir.

Ayıklama: Hasat edilen ayçiçekleri, tohumları ayıklamak için bir makineden geçirilir.

Kurutma: Ayıklanan ayçiçekleri kurutmak için güneşte veya bir kurutma makinesinde kurutulur.

Kırma: Kurutulmuş ayçiçek tohumları, öğütme işlemine tabi tutulur. Bu işlemde tohumlar öğütülerek ezilir.

Presleme: Öğütülen ayçiçek tohumları, hidrolik preslerde preslenir. Bu işlemde tohumlardan yağ çıkarılır.

Filtreleme: Ayçiçek yağı, presleme işleminden sonra filtrelenir. Bu işlem, yağı fazla posadan arındırır.

Rafine etme (isteğe bağlı): Bazı durumlarda, ayçiçek yağı rafine edilir. Bu işlem, yağın rengini ve kokusunu giderir ve daha uzun raf ömrü sağlar.

Ayçiçek yağı ücretleri geçtiğimiz sene büyük ölçüde zam alan temel gıda ürünlerinden bir tanesi olurken, ayçiçek yağı ücretlerine gelen büyük oranlı zamlar pek çok vatandaşın geçim mücadelesi ile karşı karşıya kalmasına sebep olmuştu.

Ayçiçek yağı ücretlerinde meydana gelen ivmeli yükseliş, mutfakta yemek pişirme noktasında ciddi sorunların meydana gelmesini tetiklerken, Mayıs ayında Yudum teneke ayçiçek yağına CarrefourSA'dan beklenmeyen bir indirim yapıldı.

Evde bakım maaşı alanlar bu habere hemen bakın! İşte bu kadar daha alacaksınız

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız

Maaşlara yapılacak zam enflasyonu etkiyecek mi? Enflasyon nasıl oluşur?