28 / 04 / 2024

Carrefoursa Alpark'ı 45 milyon liraya aldı

Carrefoursa Alpark'ı 45 milyon liraya aldı

Alpark'ı satın almak için geçen çarşamba günü görüşmelere başlayan Carrefoursa, Alpark'ı 45 milyon TL'ye satın aldı



Sancak ailesine ait Saya Grup bünyesinde bulunan ve 27 mağazayla İstanbul'da faaliyet gösteren yerel perakende zinciri Alpark'ı satın almak için geçen çarşamba günü görüşmelere başlayan Carrefoursa Alpark'ı 45 milyon TL'ye satın aldı

Böylece 2010 yılı için 110 milyon TL yatırım hedefi açıklayan şirket bu rakamın yarıya yakınını yılın ilk yarısı bitmeden gerçekleştirdi.

Carrefoursa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, Rekabet Kurumu'nun onayının ardından bir ay içerisinde mağazaları Carrefoursa Expres formatında açacaklarını dile getirdi. Her türlü fırsatı değerlendirmeye hazır olduklarını anlatan Özay organik ve inorganik büyümeyi sürdüreceklerini söyledi.

Net ciro 78 milyon TL
Alpark'ın Genel Müdürü Ali Nadir ise yeni fırsatlara açık olduklarını ve Alpark markasıyla perakende sektöründe yer almaya devam edeceklerini satışın sektörden çıkış olmadığını dile getirdi. Alpark, 2007 yılında 10 şubesi bulunan Kopuzlar Marketler Zinciri'ni 10 milyon dolara alarak sektöre girdi. 2009 senesinde 78 milyon 884 bin lira net satış elde etti. Grubun Alpark dışında inşaat sektöründe Folkart adlı şirketi var. Mart ayında Liva Mine ile maden sektörüne giren grubun iştirakleri arasında ilaç dağıtım şirketi Hedef Alliance ve Billoris Tekstil de yer alıyor.

Gima'yı da almıştı
Carrefoursa 2005'te Fiba Holding'e bağlı Gima ve Endi marketlerini 132.5 milyon dolara satın almıştı. 2004'te 23 milyon lira zarar açıklayan Gima'nın satış sırasında Türkiye genelinde 81, Endi'nin ise 50 mağazası bulunuyordu. 42 ilde 195 mağazası olan Carrefoursa bu yıl iki hipermarket, 100 süpermarket hedefi doğrultusunda ilk 5 ayda 22 market ve bir hipermarket açtı. Çalışan sayı 8 bine yaklaşan Carrefoursa'nın yıllık 90 milyon müşterisi var.
Milliyet/Beste Önkol

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Carrefoursa Alpark'ı 24 milyon Euro'ya satın aldı 

Sabancı Holding'in perakende alanındaki iştiraki Carrefoursa ‘Alpark' markası altında, İstanbul'da gösteren 27 perakende satış mağazası bulunan İpek Giyim Mağazaları hisselerinin tamamını satın alma anlaşması imzaladı.

Carrefoursa'nın ana artaklarından Carrefour'un yaptığı açıklamaya göre, 2009 yılı sonunda net satışları 79 milyon lira olan İpek'in satın alınmasında işlem değeri 24 milyon Euro olarak gerçekleşti.

SABANCI-CARREFOUR ORTAKLIĞI

Carrefoursa'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada “Sözleşmeye göre hisselerin tamamı için belirlenen değer 45 milyon TL olup, ödenecek nihai rakam kapanış tarihinde şirketin finansal net borçluluk ve net işletme sermayesindeki değişikliklere göre belirlenecektir” denildi. Açıklamada, hisse alım işleminin gerçekleşmesinin Rekabet Kurumu'nun onayına bağlı olduğu belirtildi. Carrefoursa hisselerinin yüzde 58.2'si Fransız Carrefour, yüzde 39'u ise Sabancı Holding'e ait bulunuyor. Carrefour'un Türkiye'de Sabancı Holding ile bir diğer ortaklığı olan Diasa'daki payı ise yüzde 60 düzeyinde.
Star

CarrefourSA 27 milyon avroya 24 İpek mağazasını satın aldı
Sabancı Holding'in perakende alanındaki iştiraki CarrefourSA ‘Alpark' markası altında, İstanbul ilinde faaliyet gösteren 27 adet perakende satış mağazası bulunan İpek Giyim Mağazaları hisselerinin tamamını satınalma anlaşması imzaladı.

CarrefourSA'nın ana ortaklarından CarrefourSA'nın açıklamasına göre; 2009 sonunda net  satışları 79 milyon lira olan İpek'in satın alınmasında işlem değeri 24 milyon avro olarak gerçekleşti. CarrefourSA'dan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada da, “Sözleşmeye göre hisselerin tamamı için  belirlenen değer 45 milyon TL” denildi. Açıklamada, hisse alım işleminin gerçekleşmesinin Rekabet Kurumu'nun onayı şartına bağlı olduğu belirtildi. CarrefourSA hisselerinin yüzde 58.2'si Fransız Carrefour, yaklaşık yüzde 39'u ise Sabancı Holding'e ait bulunuyor.
Radikal

Carrefoursa, Saya Grup'la anlaştı, 27 marketi bünyesine kattı
Saya Grup'a ait İpek Mağazacılık hisselerinin tamamını 24 milyon euroya alan Carrefoursa, 195 olan mağaza sayısını bu satın almayla 200'ün üzerine çıkarmış olacak.

2007 yılında Kopuzlar'a ait 10 mağazayı satın alarak Alpark markasıyla perakende sektörüne adım atan Saya Grup, 27 marketin bağlı olduğu İpek Giyim Mağazaları'nın hisselerini Carrefoursa'ya sattı. Sabancı Holding'in perakende alanındaki iştiraki Carrefoursa "Alpark" markası altında, İstanbul ilinde faaliyet gösteren 27 adet perakende satış mağazası bulunan İpek Giyim Mağazaları hisselerinin tamamını satın alma anlaşması imzaladı. Carrefoursa'nın ana ortaklarından Carrefour'un Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre; 2009 yılı sonunda net satışları 79 milyon lira olan İpek'in satın alınmasında işlem değeri 24 milyon euro olarak gerçekleşti. Sözleşmede, "Hisselerin tamamı için belirlenen değer 45 milyon TL olup, ödenecek nihai rakam kapanış tarihinde şirketin finansal net borçluluk ve net işletme sermayesindeki değişikliklere göre belirlenecektir" denildi.

ALPARK İLE YOLA DEVAM
İpek Mağazacılık Genel Müdürü Ali Nadir Akan, grubun Alpark ismiyle perakendecilik işine devam edeceğini, ticaret gereği elindeki 27 marketi sattığını söyledi. Satış sonrası eline geçen sermaye ile perakende alanında büyümeye devam edeceklerinin altını çizen Akan, "Perakende sektöründe kazandığımız tecrübelerimizi, maddi manevi kazanımlarımızı, kurmuş olduğumuz güven ve sevgiyi heba etmeyeceğimizi, uygun koşullarda Alpark markası ile daha güçlü bir şekilde sektöre devam etme niyetindeyiz" dedi. Sancak ailesinden Abdulrezzak Sancak'ın liderliğindeki firmanın bünyesinde Alpark dışında inşaatta Folkart, maden işinde Liva Mine firmaları bulunuyor.
PINAR ÇELİK/Sabah


Geri Dön