02 / 05 / 2024

CarrefourSA'ya Yılın SAP Dönüşüm Projesi Ödülü!

CarrefourSA'ya Yılın SAP Dönüşüm Projesi Ödülü!

CarrefourSA, bu yıl "Basit Düşün Fark Yarat" temasıyla 19.'su düzenlenen SAP Forum İstanbul'da SAP Oscar’ı olarak tanımlanan "Yılın SAP Dönüşüm Projesi" ödülüne layık bulundu.



CarrefourSA, bu yıl "Basit Düşün Fark Yarat" temasıyla 19.'su düzenlenen SAP Forum İstanbul'da SAP Oscar’ı olarak tanımlanan "Yılın SAP Dönüşüm Projesi" ödülünü aldı. 


CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye perakende sektöründe 21 yıldır faaliyet gösteren CarrefourSA, öncelikli yatırım alanlarından biri olarak gördüğü bilgi teknolojisi altyapısının dönüşümü için hayata geçirdiği SAP projesinin yürürlüğe geçişini SAP Forum'da duyurdu.


CarrefourSA, bu yıl "Basit Düşün Fark Yarat" temasıyla 19.'su düzenlenen SAP Forum İstanbul'da SAP Oscar’ı olarak tanımlanan "Yılın SAP Dönüşüm Projes" ödülünü aldı. 


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, teknoloji alanında 30 milyon TL yatırımla SAP Teknolojisi'ne geçilmesini sağlayan Temel Reis Projesi'ni hayata geçirdiklarini belirtti.


Mevcut BT yapısını, yerelleşmiş, bilimsel perakendeciliği ve hızlı iş kararları alabilmeyi destekleyen esnek bir altyapıya dönüştürdüklerini ifade eden Nane, "Kurumsal kaynak planlama (ERP) projesi ve BT transformasyonu ile şirket süreç ve kaynaklarımızın verimli kullanılması sağlandı. Projeyi yoğun bir ekip çalışmasıyla 10 ay gibi global SAP uygulamaları içinde de rekor sayılabilecek kısa bir zamanda tamamlamayı başardık. Böylece tüm süreç ve yöntemlerimiz tek bir platformda toplanmış oldu. Tüm tedarikçilerimiz, çalışanlarımız ve marketlerimiz ile aynı dili konuşmaya başladık. Gerek SAP Türkiye’nin gerekse bizim projeye başından beri inanmamız, bugünkü başarımıza ulaşmamızın en büyük etkeni oldu. Bugün burada aldığımız ödül, bilimsel perakendeciliğin tüm gereksinimlerini eksiksiz karşılamak için oluşturduğumuz sağlam temelin en büyük göstergesidir" değerlendirmesini yaptı.


SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise SAP olarak, Türkiye ekonomisine ve perakende sektörüne yön veren öncü kurumlardan CarrefourSA'nın BT transformasyonu yolculuğunda  global uzmanlıklarıyla yer alarak, CarrefourSA'nın iş süreçlerini geleceğe taşıyacak yenilikçi teknolojileri sağlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.


Global arenada örnek bir proje olarak gördükleri iş birliğiyle CarrefourSA’yı, operasyonel verimlilik kazandıran en son çözüm ve uygulamalarla desteklerken, ülke ekonomisinin yükselişine de katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Keskin, "Yılın SAP Dönüşüm Projesi seçilen ve oldukça geniş kapsamlı bir çalışma ile kısa süre içinde başarıyla tamamlanan bu proje için canla başla çalışan tüm ekipleri kutluyoruz. Geçen yıl kurumsal uygulama ve yazılım alanında SAP Türkiye ile bir anlaşma imzalayan CarrefourSA, mevcut BT alt yapısının dönüşümünü SAP perakende portföyünde yer alan uygulamalarla gerçekleştirdi. Proje aynı zamanda SAP Türkiye’nin yıl içinde hayata geçirdiği en kapsamlı proje olarak biliniyor" görüşlerini paylaştı.


SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise SAP Forum etkinliğinde Mehmet Nane’ye “Yılın SAP Dönüşüm Projesi” ödülünü sundu


Geri Dön