Turizm

Casa Dell'Arte butik otellerini çoğaltıyor!

Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, Casa Dell'Arte sahipleri Yunus Büyükkuşoğlu ve Ahu Büyükkuşoğlu Serter ile otelleri hakkında söyleşi yaptı. İşte o yazı!



Otomotiv yan sanayi kuruluşlarından Farplas’la tanınan Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Büyükkuşoğlu, Bodrum Torba’ya yıllar önce yazlık evle adım attığında arsasını biraz geniş tuttu.


ABD de bir dönem fon yönetimi de yapan kızı ve Farplas Yönetim Kurulu Üyesi Ahu Serter’in de isteğiyle arsanın asıl büyük kısmına bir butik otel yapma kararı aldılar. Önce 12 odalı Casa Dell’Arte (Sanat Evi) adlı otel, sonra da yanıbaşında 38 odalı aile oteli ortaya çıktı.


Yunus Büyükkuşoğlu, bir yandan Farplas’tan Fark Holdinge dönüşen grubu büyütürken, diğer yandan da sessiz sedasız resim koleksiyonunu genişletti. 12 odalı Casa Dell'Arte’nin hemen her köşesi, Büyükkuşoğlu nun koleksiyonundan tablolarla donatıldı.


Oyle ki, tabloların sigorta bedeli, 12 odalı otelin değerini de aşan noktaya ulaştı. Böylece henüz birkaç yıllık geçmişi olan Casa Dell’Arte, kısa sürede dünyada lüks ama sakin tatil arayan zenginlerin adresleri arasına girdi.


İstanbul Sıraselviler'deki Mimolet adlı restoranın ortağı ve şefi Murat Bozok, geçenlerde aradı:


-Mimolet'i Bodrum Torba'da bir otele taşıdık. Otelin sahiplerinden Ahu Büyükkuşoğlu Serter'le tanışmanızı isterim.


Yunus Büyükkuşoğlu ve Ahu Büyükkuşoğlu Serter'i Murat Bozok'un çağrısıyla Bodrum’a bir günlüğüne gittiğimde tanıdım.


Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Casa Dell’Arte’yi gezdirirken, hemen arka taraftaki 30 villadan söz etti:


-O villaları satmak üzere yapmıştık. 2 villayı sattıktan sonra fikir değiştirip, aile otelimizle ortak işletebileceğimiz bir mekana dönüştürmek istedik. Sattığımız iki villayı da hemen paralarını iade edip, geri aldık. Orası da “Greenlife” adıyla kiralanan bir projeye dönüştü. Bizim kendi evlerimiz de Greenlife’ın içinde.


-Casa Dell’Arte markasıyla başka otel düşünüyor musunuz?


Kapadokya bölgesini çok istiyordum. Bir arkadaşımın 3-4 odalı evini butik otele dönüştürüp, o piyasayı tanımak istedim. Kısa süre önce de Mustafapaşa’da 55 dönümlük yerimizi aldık. Şimdi oraya 20-30 milyon dolar yatırımla kendi otelimizi yapacağız.


-İstanbul’da da otel yatırımı niyetiniz var mı?


Tarihi Yarımadada Casa Dell'Arte markasıyla bir otelimiz olmasını çok istiyoruz. Ancak yer bulmak kolay değil. Bakıyoruz.


-Otelde sergilediğiniz tabloların çalınmasından korkmuyor musunuz? Ya da başınıza böyle bir olay geldi mi?


Bir kere odalardan birindeki tablolarda eksik farkettim. Önce çalınmış olabileceğini düşündüm. Sonra babamın kaldırttığını öğrenince rahatladım. Çok üst düzey ve sanata önem veren bir müşteri kitlemiz var. Çalınma olayı yaşanmasını beklemiyorum.


-Tablo satışınız oluyor mu?


Otelin girişindeki büyük havuzun iki yanını gösterdi:


Burası sanatçıların eserlerini sergilediği galeri gibi oldu. Onların tabloları burada satılıyor.


-Siz onlardan pay alıyor musunuz?


Para kazanmak amacıyla değil, yine sanatçılara hizmet vermek amacıyla küçük bir pay alıyoruz.


Biz oteli gezerken bir geceliğine Casa Dell’Arte’yi seçen Rus grup, çılgın doğum günü partisini tamamlamış, dönüş hazırlığına geçmişti. Ahu Büyükkuşoğlu Serter, 12 odalı otelin müşteri kitlesinden de söz etti:


Yabancı devlet başkanları, uluslararası şirketlerin CEO’ları otelimizin konukları arasında yer alıyor. 


Casa Dell’Arte, çatısı altında bulunduğu holdingin adı gibi Torba’da fark yaratmış...


Aynı markayı, Bodrum'da yaptırılan 3 tekneyle mavi tura da taşımış. 


Şimdi sıra aynı farkı Kapodakya'ya taşımaya gelmiş.


Vahap Munyar/ Hürriyet