01 / 05 / 2024

Çatalan Tesisleri, Plato Adana Projesi için kullanılacak mı?

Çatalan Tesisleri, Plato Adana Projesi için kullanılacak mı?

Adanaspor’un kullanımındaki Çatalan Tesisleri’ni başka bir proje için öneren Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün düşüncesine Kulüp Başkanı Bayram Akgül tepki gösterdi



Adanaspor'un 30 yıllığına kiraladığı Çatalan Tesisleri'nin, Plato  Adana  Projesi için sinema ve dizi yapımcılarının kullanımına açılmasını düşünen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün bu fikrine karşı çıkan Kulüp Başkanı Bayram Akgül, "2008 yılında yaptığımız protokol gereği 30 yıllığına kulübümüze kiralanan tesislerin kullanım hakkı kulübümüze aittir" diyerek tartışmaya son noktayı koydu. Adana Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinin girişimiyle kurulan ATAK A.Ş.'nin hazırladığı Plato Adana Projesi'ne her türlü destek vereceğini belirten Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü, projede konaklama teşvikinin sağlanması için Adanaspor'un kullandığı Çatalan Tesisleri'ni önerirken, "Adanaspor'un kullanımından çıkan tesis" diye bir cümle sarf etti. Adanaspor Başkanı bu söze tepki gösterdi, "Belgelerle konuşuruz" dedi.


'2008'TEN BU YANA BİZİM'

İçerisinde bir adet yarı olimpik yüzme havuzu, 3 adet doğal, bir adet de suni çim saha olmak üzere 56 yatak kapasiteli Adanaspor Çatalan Tesisleri'nin 2008 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından yapılan protokol gereği 26 Kasım 2008 tarihinde Adanaspor A.Ş.'ye 30 yıllığına kiralandığını ve her yıl kirasının gününde ASKİ'ye yatırıldığını belirten Başkan Bayram Akgül, "Çatalan Tesisleri 2038 yılına kadar Adanaspor'un kullanımında" şeklinde konuştu. Başkan Sözlü'nün açıklamasını talihsizlik olarak nitelendiren Adanaspor Başkanı Akgül, "Süper Lig'e çıkmış bir takımız. Bizim için her tesisin önemi büyük. Elimizde kapı gibi kira sözleşmesi var" dedi. Başkan Akgül, yeni sezon öncesinde Osman Yereşen Spor Tesisleri'nin genişletme ve onarım çalışmalarının Çukurova Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde başlatılacağını belirterek, "Sezon hazırlıklarını Çatalan Tesisleri'nde başlatacağız. Tesisin bizim için önemi büyük. Kirasını her ay düzenli olarak yatırıyoruz. Sözleşme hükümlerini yerine getiriyoruz" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön