28 / 04 / 2024

Çatalca'da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca'da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca'da Hazine arazisi üzerinde ve imara aykırı olarak yapılan 8 kaçak yapı yıkıldı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca'da hiçbir şekilde kaçak yapı yaptırmayacağız" dedi.



Çatalca'da Hazine arazisi üzerinde ve imara aykırı olarak yapılan 8 kaçak yapı yıkıldı.

Çatalca Aydınlar Mahallesi'nde, Çatalca Belediyesi, İstanbul Valiliği ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından alınan yıkım kararının ardından, Hazine arazisi üzerine kurulan 10 villadan 8'inin yıkımı için belediye ekipleri harekete geçti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yıkım sırasında jandarma ekipleri de bölgede güvenlik tedbirlerini aldı.

Çatalca da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Hazine arazisi üzerine ve ormanda yapılan binaları tespit ettiklerine vurgu yaparak, önce ormanlık alandaki 33 yapının yıkıldığını, bugün de Hazine arazi üzerindeki binaların yıkımına başlandığını belirtti. 

Yine imar yasasına aykırı yapılan binaların da yıkıldığını ifade eden Üner, "Yıkan bir belediye başkanı olarak gözükmek istemiyoruz ama 'yapmayın' diye hep uyardık. 'Buralar milli servet, bunlar yıkılacak' dedik. Sözlerimize uyan ve uymayan vatandaşlarımız oldu. Çatalca'da hiçbir şekilde kaçak yapı yaptırmayacağız" şeklinde konuştu.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!


Geri Dön