02 / 05 / 2024

Çatalca'daki 22 yıllık imar yanlışı düzeltildi!

Çatalca'daki 22 yıllık imar yanlışı düzeltildi!

Çatalca'da yaşayan Fedai Işık'a ait 30 dönümlük tarla 22 yıl önce SİT alanı ilan edildi. Arkeologlar tarafından yapılan araştırma sonrasında tarlanın yanlışlıkla SİT alanına alındığı ortaya çıktı.



İstanbul'un Çatalca ilçesine bağlı İnceğiz Mahallesi'nde yaşayan Fedai Işık'a ait 30 dönümlük tarla Turizm Bakanlığı İstanbul 1 no’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 24 Kasım 1995’te SİT alanı ilan edildi. Ancak Fedai Işık bu karara itiraz etti. Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre, tarlada yapılan inceleme sonrasında herahngi bir tarihi yapıya rastlanmadı. 15 Nisan 2010 tarihinde harita üzerinden inceleme yapan kurul, tarlanın SİT alanı içinde kalmadığını bildirdi. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Çatalca'nın Elbasan ve İnceğiz mahalleleriyle ilgili planları geçtiğimiz yıl Ocak ayında oyladı ve planlar Mayıs ayında askıya çıktı. Askıya çıkan planlar arasında Fedai Işık'ın da tarlası bulunuyordu. Ancak planlara itiraz geldi.İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü bir kez daha tarlanın SİT alanında kalmadığını belirtti. 

 

Çatalca daki 22 yıllık imar yanlışı düzeltildi!


Yanlışlıkla ilan etmişlerdi

Çatalca'daki tarlanın sahibi Fedai Işık'ın oğlu İlker Işık, kendi tarlalarının yanlışlıkla SİT alanına alındığını söyledi. İlker Işık, "Başka bir parsel için alınan SİT kararını yanlışlıkla bizim arazimize işlemişlerdi. Bu yanlışlığı düzelttiler. Bu tarla yıllardan beri ailemize ait. Halen üzerinde tarım yapıyoruz" dedi. 


Geri Dön