ÇATIDER Çatı ve Çatıcılık Eğitimleri projesi başlıyor!
ÇATIDER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın IQVET isimli hibe projesinden faydalanarak, 'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçiriyor.
Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), sektördeki eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılamak için AB desteğiyle yürüttüğü eğitim projesi kapsamında, çatı sektörünün önde gelen kuruluşlarının temsilcileri ile meslek lisesi öğrencilerini buluşturuyor. Meslek duayenleri, öğrencileri hızla gelişen bir sektörde istikrarlı ve kazançlı bir meslek sahibi olmaları için çatıcılık alanını tercih etmeye çağırıyor. ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, ‘Hızla gelişen çatıcılık sektörü, gençlerimizin için kalıcı ve geleceği olan bir meslek vaat ediyor. Gençlerimizi sektörümüzün bir parçası olmaya davet ediyoruz” dedi.
ÇATIDER, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın "Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu (IQVET)" isimli hibe projesinden faydalanarak, 'Çatı ve Çatıcılık Eğitim Sisteminin Kurulması ve Geliştirilmesi Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje, sektörün teknik eleman ihtiyacını karşılamak ve gençlerin mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Proje kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin çatıcılık dalına yönelmesi için sektörün önde gelen isimleri, öğrencilerle bir araya geldi. Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ilk toplantıya Mehmet Öztürk (ÇATIDER), Turgay Ulusoy (Braas), Atila Gürses, Akın Şirin (Onduline), Göker Algan (Rheinzink), Adil Baştanoğlu (Arımeks) ve Güven Almas (Multiplan) katıldı. Toplantıya inşaat bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Çatıcılar işsiz kalmaz
Yaklaşık 170 öğrenci ve 9 öğretmenin katıldığı toplantıda, çatı sistemleri, çatıcılık mesleği, ülkemizde çatı ihtiyacı, yıllık pazar büyüklüğü, yıllık çatı teknikeri ihtiyacı, sunumlarla anlatıldı.Çatıcılık bölümlerinden mezun olanların işsiz kalmayacakları özellikle vurgulandı.
Ayrıca düzenlenen Meslek Fuarı’na Atermit, Multiplan, Rheinzink ve Onduline Avrasya firmaları eğitmen ve ürünleri ile katıldı. ÇATIDER tarafından okula hediye edilen uygulama maketleri üzerinde öğrencilere ve öğretmenlere çatı uygulamaları gösterildi. Öğrencilerle yapılan bire bir görüşmelerde uygulama ve meslek hakkındaki sorularına cevap verilerek, mentorluk yapıldı.
Türkiye’nin her yerinde geçerli bir meslek
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de inşaat ve çatı sektörünün hızla gelişmeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Çatıcılık, Türkiye’nin dört bir yanında geçerliliği olan bir meslektir. En küçük köyden, en büyük şehre kadar her yerde ihtiyaç duyulan, kalıcı, yenileşmeye ve büyümeye açık bir iş alanı olarak, gençlerimiz için önemli bir fırsat sağlıyor. Meslek lisesi öğrencilerimiz sektörümüz hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için onlara mesleğimizi anlatıyor ve aramıza davet ediyoruz. Sektörümüzün başarılı gençlere, gençlerin de kalıcı bir mesleğe ihtiyacı var.”
Çatı sektöründe gençleri neler bekliyor?
Sürekli büyüyen, her zaman geleceği olan bir sektör içinde yer almak,
İstikrarlı bir iş imkanı,
Kendi işini kurmak,
Türkiye ortalaması üzerinde gelir,
Türkiye'nin dört bir yanında iş alabilme/bulabilme ayrıcalığı,
Modern ve dinamik uygulamalar ile iş alanını geliştirme fırsatları.