Eğitim

Çatılar artık elektrik üretecek

Günde saat başına 2 kilowatt elektrik enerjisi üreten bir sistemin maliyeti 6 bin euro olarak açıklandı

ONDULİNE Avrasya, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren çatı sistemi Ondusolar'ı 3.Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nda tanıtarak pazara sundu. Onduline Avrasya ve CleanGlobe işbirliğiyle geliştirilen Ondusolar paket sistemi, çatılarda fotovoltaik paneller ile güneşten sağlanan enerjiyi elektriğe dönüştürüyor. Onduline Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan'da Ondusolar hakkında bilgiler vererek, sistem ile sadece çatılar ve elektriği olan yerler için değil, arzu edilirse off/grid modelleri ile elektrik olmayan yerlerde, akülü versiyonu ile 24 saat 365 gün kesintisiz elektrik üretimi yapılabileceğini ifade etti. Karahan, zemin üstü modeller ile de çatıların gölgede kaldığı, yeterli alanın bulunmadığı veya sistemin açık alana kurulabileceğini belirterek, "Böylelikle ihtiyaç olduğu an sistemi büyütme veya başka bir yere taşıma olanağı sunuluyor" dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ondusolar hakkında bilgi aldı
Ondusolar standını ziyaret eden Enerji Bakanı Taner Yıldız, evlerin çatılarında güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren sistemin üretilmesiyle yeni bir dönemin başladığını belirterek, alternatif enerji kaynakları bulma ve üretme arayışında olan herkesin Türkiye ekonomisi için önemli adımlar attığını söyledi.
Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Onduline, elektriği çatıda üretecek 
Çatı yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avrasya'nın, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren çatı sistemi 'Ondusolar' kullanıma hazır hale geldi.
Onduline Avrasya ve CleanGlobe işbirliğiyle geliştirilen Ondusolar paket sistemi, dün İstanbul'da açılan 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nda tanıtıldı. Sistem, çatılarda fotovoltaik paneller ile güneşten sağlanan enerjiyi elektriğe dönüştürüyor. Ondusolar sistemleri ile sadece çatılar ve elektriği olan yerler için değil, arzu edilirse off/grid modelleri ile elektrik olmayan yerlerde, akülü versiyonu ile 24 saat 365 gün kesintisiz elektrik üretimi yapılabilecek. Ayrıca zemin üstü modelleri ile de çatıların gölge aldığı, yeterli alan olmadığı veya statik olarak sorun yaşanan durumlarda, Ondusolar sistemleri açık alana kurulabilecek ve ihtiyaç olduğu an sistemi büyütme veya başka bir yere taşıma olanağı sunacak. Ondusolar paket sistemlerinin ilk hedef kitlesi büyük alışveriş merkezleri, sanayi tesisleri, okullar ve turizm bölgeleri olacak.
Zaman