Ekonomi

Çay, ayçiçek, şeker derken bir ürüne daha büyük zam! Marketlerde tükenmeden hemen alın

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde pazartesinden itibaren indirime gidilmeye başlanıyor. Fakat zincir marketlerdeki bazı ürünlere yönelik zam, kaçınılmaz olarak görülüyor. İşte o ürünlerden biriyle ilgili daha zam haberi geldi. Gelin birlikte bakalım o ürün hangisi... Bir yandan para değersizleşirken, diğer yandan gıda ürünleri çok daha değerli hale geliyor

Zam furyası devam ediyor. Bir yandan para değersizleşirken, diğer yandan gıda ürünleri çok daha değerli hale geliyor. Son olarak çay, şeker, un ve yumurta gibi ürünlere gelen zamlar vatandaşların belini iyice büktü. Durum böyle olunca yeni zam haberlerinden korkuluyor ancak yeni zam haberleri de gelmeye devam ediyor. Son olarak mutfakta çok sık kullanılan bir ürün için daha zam haberi geldi. 

AMBALAJ FİYATLARI ARTTI 

Ürüne zam gelmesinin en büyük nedeni ambalaj fiyatlarının artması. Geçtiğimiz yıl 2,5 TL'den satılan ambalaj bu yıl içerisinde 5 TL'ye kadar yükseldi. Yani ürünün içine konulacak malzemenin bile zamlı hali olmada sadece dış etkenler fiyatının artmasına neden oldu. Bu durum da kaçınılmaz olarak vatandaşın cebine yansıdı. 

25 TL'NİN ALTINDA BULURSANIZ MUTLAKA ALIN 

İşte zam gelmesi beklenen ürün, domates ve biber salçaları. Şu anda piyasada rahatlıkla bulunan salçaların ucuz şekilde bulunmasının önümüzdeki günlerde hayli zor olacağı ifade ediliyor. Hatta piyasa yetkilileri Ağustos ayıyla birlikte piyasada 830 gram domates salçasının artık 25 TL'nin altında satılma ihtimalinin çok düşük olduğunu dile getiriyorlar.