Perakende

Çay, şeker, ayçiçek derken asıl zam şampiyonu belli oldu! Görenler ''yok artık'' dedi

Çay, şeker ve ayçiçek derken gıda fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları oldukça zorlamaya başladı. Zam haberleri gündemden hiç düşmezken, Temmuz ayının zam şampiyonu belli oldu. Görenler ''yok artık'' dedi Çay, şeker ve ayçiçek derken gıda fiyatlarına gelen yüksek zamlar vatandaşları bir hayli zorlamaya başladı

Zam haberleri gündemde fazlası ile yer almaya devam ediyor. Çay, şeker ve ayçiçek derken gıda fiyatlarına gelen yüksek zamlar vatandaşları bir hayli zorlamaya başladı.

Türkiye'de kısa süre içerisinde birçok ürüne peş peşe zam geldi. Bu ürünlerin başını vatandaşların en çok kullandığı ürünler olan çay, şeker ve ayçiçek yağı gibi ürünler çekerken, Temmuz ayının asıl zam şampiyonu belli oldu...

ZAM ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da temmuz ayında önceki aya kıyasla en çok biberin fiyatı arttı. En az zam ise karpuza geldi.

Buna göre, İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 112'sinin perakende fiyatında artış görülürken, 24 ürünün fiyatı düşerken, 106 ürünün ise fiyatı değişmedi.

Temmuzda Gıda Harcamaları grubunda yer alan biber, yüzde 58,34 ile fiyatı en çok artan ürün olarak kayıtlara geçti.

Temmuz ayında fiyatı en çok düşen ürün yüzde 24,21 ile karpuz oldu.

FİYATI EN AZ ARTAN ÜRÜNLER HANGİLERİ?

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler şu şekilde; sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubundan yüzde 44.36 ile ilaçlar, yüzde 35,58 ile laboratuvar tahlil ücreti, aynı grupta yer alan yüzde 30.51 doktor muayene ücreti, kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 23.08 ile tiyatro, gıda harcamalarından yüzde 21.21 ile limon, kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan ise yüzde 19 ile gazete oldu.

FİYATI EN ÇOK DÜŞEN KARPUZ OLDU
 

Yazın mevsiminin en çok sevilen meyvesi olan karpuz fiyatı yüzde 24.21 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

 Fiyatında azalış gösteren diğer ürünler; gıda harcamaları grubundan yüzde 20.17 ile erik, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 18.47 ile benzin, gıda harcamaları grubundan yüzde 17.87 ile şeftali, yüzde 11.91 ile maydanoz, yüzde 11.45 ile kavun, yüzde 9.22 ile bamya oldu.

Şeker, ayçiçek ve çay derken bir ürüne daha büyük zam geliyor! Hemen satın alın

Çay, şeker, ayçiçek derken bir ürüne daha büyük zam kapıda! Görür görmez hemen alın