Ekonomi

Çay, şeker, ayçiçek derken bir ürüne daha büyük zam geldi, yenisi yolda! Dolabınızdan eksik etmeyin

Çay, şeker ve ayçiçek derken makarnaya da zam geldi. BİM'de 1 ay öncesine kadar 4.50 TL'ye satılan makarnalar şu anda 5.50 TL'den satışa çıkarılıyor. Vatandaşlara yeni bir zamma karşın, fazladan makarna almaları tavsiyesinde bulunuldu. Vatandaşın neredeyse her gün tükettiği ürünlere gelen zamlar ciddi anlamda can sıkıyor

Türkiye'de başlayan zam furyası devam ediyor. Vatandaşın neredeyse her gün tükettiği ürünlere gelen zamlar ciddi anlamda can sıkıyor. 

Türkiye'de gıda fiyatlarında enflasyon kendisini çok ciddi şekilde hissetiriyor. Enflasyonu mutfağında hisseden vatandaş, bazı ürünleri zam gelmeden almanın derdine düşüyor. İşte vatandaşların faydasına olacak bir bilgi daha geldi. 

ŞEKERE DEV ZAM GELMİŞTİ

Türkşeker, bazı discount marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaparak 650 TL'ye çıkardı.
Türkşeker, diğer müşterileri için ise yine 50 kilogramık şeker çuval fiyatını 500 TL'den 750 TL'ye yükselterek yüzde 36 zam yaptı.
 

ÇAYA DA BÜYÜK ZAM GELMİŞTİ

Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya geçen gün yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.

ÇAYA YENİ ZAM DA GELEBİLİR

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti. 
 

ŞİMDİ DE MAKARNA

Tüm bu ürünlerin ardından şimdi makarnaya zam geldi. BİM, MİGROS, A-101 gibi marketlerde 4.50 TL'den satılan makarna, şu sıralar 5.50 TL ve daha yukarısından satılmaya başlandı. 

YENİ ZAM DA YOLDA

Sozcu.com.tr’ye konuşan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, bugün doğalgaz ve elektriğe gelen son zamların maliyetlerini daha da artması nedeniyle gelecek bir aylık süreçte makarna fiyatlarına yüzde 5 daha zam geleceğini dile getirdi.