Ekonomi

Çay, şeker, ayçiçek derken bir ürüne daha dev zam geliyor! Buzdolabınızı tıka basa doldurun

Çay, şeker ve ayçiçek yağına gelen fahiş zamların ardından süt ve süt ürünlerine de zam gelmesi bekleniyor. Enflasyonu mutfağında hisseden vatandaş, bazı ürünleri zam gelmeden almanın derdine düşüyor

Türkiye'de gıda fiyatlarında enflasyon kendisini çok ciddi şekilde hissetiriyor. Enflasyonu mutfağında hisseden vatandaş, bazı ürünleri zam gelmeden almanın derdine düşüyor. İşte vatandaşların faydasına olacak bir bilgi daha geldi. 

ŞEKERE DEV ZAM GELMİŞTİ

Türkşeker, bazı discount marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaparak 650 TL'ye çıkardı.
Türkşeker, diğer müşterileri için ise yine 50 kilogramık şeker çuval fiyatını 500 TL'den 750 TL'ye yükselterek yüzde 36 zam yaptı.
 

ÇAYA DA BÜYÜK ZAM GELMİŞTİ

Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya geçen gün yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.

YENİ BİR ZAM DAHA GELEBİLECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti. -
 

ŞİMDİ DE SÜT ÜRÜNLERİ

Bu ürünlerden sonra şimdi de süt ürünlerine zam gelmesi bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan Mayıs 2022 süt ve süt ürünleri üretimine ilişkin yapılan derlemeye göre; geçen yıla kıyasla ticari süt işletmeleri tarafından yapılan ayran üretimi yüzde 36,6, tereyağı üretimi yüzde 8,3, içme sütü üretimi yüzde 6,2, yoğurt üretimi yüzde 5,9 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 3,6, toplanan inek sütü miktarı yüzde 1,6 azalış gösterdi. Bu azalışların fiyatlara da yansıması kaçınılmaz olarak görülüyor. 

Yağ fiyatlarına zelzele etkisi! 1,2,3,4,5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?

Dolar bugün ne kadar? 13 Temmuz dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

13 Temmuz benzin, motorin, LPG fiyatları! Benzine indirim var mı? İşte güncel fiyatlar!