Kent Haberleri

Çay ve fındık destekleme ödemelerinde son dakika! Çay ve fındık destekleme ödemeleri yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödenen çay ve fındık desteklemeleri binlerce kişi tarfından merak ediliyor. Peki çay ve fındık destekleme ödemeleri yattı mı? Çay ve fındık destekleme ödemelerinde son dakika!  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenenen fındık ve çay destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor

Çay ve fındık destekleme ödemeleri binlerce çiftçi tarafından araştırılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenenen fındık ve çay destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor.  Peki çay ve fındık destekleme ödemeleri yattı mı? Çay ve fındık destekleme ödemeleri ne zaman yatacak? Çay ve fındık destekleme ödemelerinde son dakika!

ÇAY DESTEKLEME ÖDEMELERİ NİSAN 2023 YATTI MI?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2022 Yılı Yaş Çay Ürünü İçin Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak 16 Aralık 2022'den itibaren yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, yaş çay fark ödemeleri üreticilerin 2022 yılı üretim sezonunda sattıkları çay miktarı üzerinden hesaplanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödenen Çaykur yaş çay ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

FINDIK DESTEKLEME ÖDEMELERİ YATTI MI?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından, tarımsal destek ödemelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişçi: 1 milyar 268 milyon 568 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." dedi.

Buna göre, fındık alan bazlı gelir desteği olarak 845 milyon 133 bin 986 lira, yaş çay desteği olarak 379 milyon 492 bin 146 lira, hububat-bakliyat ve dane mısır desteği olarak 25 milyon 641 bin 987 lira, bombus arısı kullanım desteği olarak 18 milyon 261 bin 600 lira, damızlık ana arı desteği olarak 38 bin 700 lira ödeme yapılacak. Fındık bazlı alan desteği, kimlik numarasına göre, 14 Nisan tarihinden itibaren ödenmeye başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı bombayı patlattı! 20 milyon TL destek ödemesi! Hesaplarınızı kontrol edin!

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!