28 / 04 / 2024

Çayırovalılar kentsel dönüşüm istemiyor!

Çayırovalılar kentsel dönüşüm istemiyor!

2009 yılından itibaren kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye başlamıştı. Kentsel dönüşüm istemeyen Çayırovalılar, belediye meclisinde alınan kararın iptal edilmesi için Kocaeli İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi...



Mahallelerinde kentsel dönüşüm istemeyen Çayırovalılar, belediye meclisinde alınan kararın iptal edilmesi için Kocaeli İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il merkezi ve ilçelerde 2009 yılından itibaren kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmeye başlamıştı. Çalışmalar ilçelerde devam ederken, Çayırova Belediye Meclisi 2 Aralık günü kentsel dönüşüm projesi için karar aldı. Ancak Çayırova sakinleri en başından bu yana karşı oldukları proje için dün yine yollara düştü. 


ÜÇ OTOBÜS GELDİLER 


Meclisin aldığı karara tepki gösteren ve kendilerinin de görüşlerinin alınmasını isteyen bölge halkı, meclis kararının iptali için dün 3 otobüsle İzmit'e gelerek Kocaeli İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Çayırova halkı adına Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Murat Koca kısa bir konuşma yaptı. 


FİKİRLERİMİZ ALINMADI 


Koca, "2009 yılında bizim adımıza karar vererek, kentsel dönüşüm yapmak istiyorlarmış. Bizim yerlerimiz tapuludur. 2012 yılından bu yana bu konuyla ilgili olarak Çayırova ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile defalarca görüştük. Dilekçe verdik. 

Bizim fikir ve düşüncelerimizi dinlemelerini istedik. Biz bu projeye bizim fikir ve görüşlerimiz alınmadığı için karşıyız" diye konuştu. 


BİZ İSTEMİYORUZ 


Kentsel dönüşümü kendi ilçelerinde istemediklerini söyleyen Koca, "Daha önce defalarca belediyelere dilekçe verdik. Bizi dinlemediler. Bu nedenle buraya geldik. İlk defa yargıya başvurduk. Biz yerlerimizden memnunuz. Bölgede yaşayan 730 hane olarak kentsel dönüşüm istemiyoruz. Mağdur olmak istemiyoruz" şeklinde konuştu. 


İPTALİNİ İSTİYORLAR 


Koca, son olarak şunları söyledi: "Bugün bir araya gelen 163 kişi ile Kocaeli İdare Mahkemesi'ne, 2 Aralık tarihinde belediye meclisi tarafından alınan kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dilekçe vereceğiz. 


Şimdilik dosyalarımızı kendimiz takip edeceğiz. Ancak gerekirse avukat da tutacağız." Dilekçelerini veren ilçe halkı daha sonra ise olaysız bir şekilde dağıldı.  Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Murat Koca, mahalle sakinleri adına bir açıklama yaparak kentsel dönüşüm istemediklerini ifade etti. 


Bizim Kocaeli 


Geri Dön