28 / 04 / 2024

Çayırova’nın üst mahalleleri için 2500 metreküplük depo inşa ediliyor!

Çayırova’nın üst mahalleleri için 2500 metreküplük depo inşa ediliyor!

Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Çayırova ilçesine bağlı üst kotlarda yer alan mahallelerin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyaçlarını karşılamak için Kuştepe mesire alanında 2500 m3 kapasiteli depo inşa ediyor.





Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Çayırova ilçesine bağlı üst kotlarda yer alan mahallelerin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyaçlarını karşılamak için Kuştepe mesire alanında 2500 m3 kapasiteli depo inşa ediyor. Terfi merkezinin de inşa edildiği depo mayıs ayında devreye alınacak.


 


MEVCUT DEPO YETERSİZ


İSU Genel Müdürlüğü, Çayırova ilçesinin üst mahalleleri için Kuştepe mesire alanında 500 m3 kapasiteli depo ile hizmet veriyor. Ancak, yerleşim alanlarının artışı ile birlikte mevcut depo yetersiz kalıyordu. Bunun üzerine İSU Genel Müdürlüğü, Atatürk Mahallesi İSU şantiyesi yanında yer alan Çayırova DY1 deposundan Akse Mahallesi Kuştepe mevkiindeki Çayırova DY2 deposuna su temini için proje hazırladı.


 


İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Bir süre önce başlanan çalışmalarda Çayırova DY1 su deposu yanında terfi merkezi, Kuştepe mesira alanındaki mevcut deponun yanına da 2500 m3 kapasiteli depo inşa ediliyor. Terfi merkezinde betonarme çalışmaları tamamlandı, depo da ise temel çalışmaları yapılıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön