Ekonomi

Çaykur destekleme ödemeleri 2023! Çaykur destekleme paraları ne zaman ödenecek?

Çaykur destekleme ödemelerinin yatıp yatmadığı ilgi ile takip ediliyor. İşte Çaykur destekleme ödemelerine dair detaylar! Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin bu yılki tarihi de araştırılmaktadır

2023 Çay destekleme ödemeleri her sene üreticilerin hesabına yatırılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin bu yılki tarihi de araştırılmaktadır.

 Peki, Çaykur destekleme paraları yattı mı, ne zaman ödenecek? İşte konu ile ilgili ayrıntılar…

ÇAY DESTEKLEME ÖDEMELERİ NE ZAMAN 2023?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak olan Çaykur yaş çay ödemeleriyle ilgili hala resmi bir açıklama yapılmadı. Ama ödemeler her sene Mart ayında yapılıyor. Bu konu nezdinde meydana gelecek son gelişmeleri haberimizde yer vereceğiz.

ÇAYKUR 1365 İŞÇİ ALIMI YAPACAK

ÇAYKUR 4 farklı şehirde toplamda 1365 mevsimlik işçi alımı yapacağını açıkladı. Alım yapılacak işçilerin kadroları, başvuru kriterleri, tarihler ve başvuru şekli belli oldu.

1041 beden işçisi, 166 meslek lisesi ve dengi okul mezunu ile birlikte 85 çay eksperi, 52 engelli geçici işçi ve 21 eski hükümlü geçici işçi alımı yapılacaktır.

Başvuru işlemleri de internet üzerinden yapılacak ve adayların başvuru şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

TAM 1 MİLYAR 653 MİLYON 871 BİN TL HESAPLARA GEÇTİ!

Çiftçiler, tarımsal ödemelere dair yapılan her açıklamayı ilgi ile takip ediyordu. Çiftçilerin beklediği gün geldi çattı. Milyonlarca çiftçinin hesaplarına paraları yattı.

Hesaplara tek tek yatan tarımsal destek ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Çiftçiler, destek ödemelerinin yatırılacağı tarihi merakla beklerken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den bir son dakika açıklaması yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile müjdeyi verdi. Bakan Kirişçi, Twitter'dan tarımsal destek ödemeleri ile ilgili haberi verdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabı Twitter'dan tarımsal destek ödemelerine dair yaptığı duyuruda; "1 milyar 653 milyon 871 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün itibariyle çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Ödemelerin, Hayırlı ve bereketli olsun" ifadelerine yer verdi. Bakan Kirişçi, geçtiğimiz gün 20 Mart itibarı ile hesaplara 115 milyon 508 bin 658 TL'lik destek ödemesinin hesaplara yatırıldığını belirtmişti.