Ekonomi

ÇAYKUR işçi alımları kura çekimleri yapıldı! Binlerce işçinin beklediği haber

ÇAYKUR'un Karadeniz'deki fabrikalarında çalıştırılmak üzere kuruma iş başvurusunda bulunan yüzlerce işçi adayı arasından kurayla eleman alımı yapıldı. ÇAYKUR'da çalışmak için başvuran 30 bini aşkın insan arasından alınacak  630 mevsimlik işçi için kura çekim işlemi gerçekleştirildi

ÇAYKUR mevsimlik işçi alımları kura çekim sonuçları belli oldu. ÇAYKUR'da çalışmak için başvuran 30 bini aşkın insan arasından alınacak  630 mevsimlik işçi için kura çekim işlemi gerçekleştirildi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki fabrikalarda çalışacak mevsimlik işçi kura çekim sonuçları açıklandı.

ÇAYKUR'da çalışmak için başvuran 33 bin 929 kişi arasından belirlenene mevsimlik işçiler için Rize Gençlik Merkezi'nin konferans salonunda kura çekimi töreni yapıldı. Spor salonuna izleyici alınmazken, kura çekimi yerel bir televizyon kanalından canlı ekranlara getirildi. Noter tarafından kura yöntemi açıklandıktan sonra, çekilecek numaraların atılacağı şeffaf kutu çevrilerek, içinin boş olduğu salondakilere gösterildi. Numaraların boş kutuya atılmasının ardından kura çekimine geçildi. Çekilişle fabrikalarda çalışacak 630 asil ve 630 yedek isim belirlenerek, salonda okundu.

 

ÇAYKUR SATILACAK İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

ÇAYKUR'un geçtiğimiz yılın Aralık ayında dolarda meydana gelen hızlı yükseliş sonrası değeri düşen Türk şirketlerini radara alan Türkiye'de yatırım ve satın alma fırsatları kovalayan Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) tarafından satın alınacağı iddia edilmişti. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Hassan Al Suwaidi, Türkiye'yi ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, 'Ekonomik kriz Türkler için sorun ancak bizim için bir fırsat' açıklaması yapmıştı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Borç batağında olduğu tespit edilen ÇAYKUR’un satılacağı iddiaları doğru mudur? Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Hassan Al Suwaidi’nin Türkiye Varlık Fonu ile fırsatlar üzerinde görüşme halinde olduklarını belirttiği şirketler içerisinde ÇAYKUR var mıdır” sorusu yöneltmişti.

"2021'DE TARİHİN EN YÜKSEK YAŞ ÇAY ALIMI YAPILDI"

ÇAYKUR, 2017'de 267 milyon, 2018 yılında 657 milyon, 2019 yılında 635 milyon, 2020 yılında da 547 milyon TL zarar ederken son 4 yıllık zararı da 2 milyar 100 milyon TL’yi aştı. Sayıştay raporlarına göre; ÇAYKUR, 2020 yılında, teklif toplama suretiyle farklı bankalardan 10,8 milyar TL ticari banka kredisi kullandı, 10.1 milyar TL kredi anapara geri ödemesi yaptı ve 2019 yılından 3,5 milyar TL tutarında devreden mali borçlar, yüzde 19 oranında artarak 2020 yıl sonunda 4,2 milyar TL'ye yükseldi. ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, ise 2021 yılı çay alımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl, 860 bin ton ile tarihin en yüksek alımını yaptık. Karşılığında da 157 bin 850 ton ile tarihin en yüksek satışını elde ettik. Üreticiye 860 bin yaş ton karşılığı 3.4 milyar lira ödeme yaptık” ifadelerini kullandı.