İş Fırsatları

ÇAYKUR kamu işçisi olarak 1365 kişi alıyor! Kadro ve başvuru şartları İŞKUR üzerinden açıklandı!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 1365 kişilik işçi ve geçici işçi alımı yapacağını duyurdu. Alımla ilgili tüm detaylar, haberde...ÇAYKUR'un personel alımı için başvuruların ne zaman alınacağı ve hangi şartlara sahip olunması gerektiği duyuruldu

ÇAYKUR, fabrikalarında istihdam etmek üzere 1365 personel alımı yapacağını duyurdu. ÇAYKUR'un personel alımı için başvuruların ne zaman alınacağı ve hangi şartlara sahip olunması gerektiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

 ÇAYKUR işçi alımı hangi kadrolara yapılacak ve başvurular ne zaman?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), özellikle Karadeniz bölgesinde mevsimlik işçi olarak çalışan vatandaşlar için sevindirici bir duyuru yayımladı. ÇAYKUR, 2023 yılı için mevsimlik işçi alımı yapacağını duyurdu.

Mevsimlik işçilerin en çok merak ettiği soru olan hangi kadrolara alım yapılacağı sorusu da bu duyuru ile yanıt buldu. ÇAYKUR, çay hasadı döneminde çalışacak olan işçiler için aşağıdaki kadrolara personel alımı yapacak:

1041 beden işçisi, 166 meslek lisesi ve dengi okul mezunu, 85 çay eksperi, 52 engelli geçici işçi ve 21 eski hükümlü geçici işçi bulunmaktadır.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) her yıl olduğu gibi bu yıl da çay hasat sezonunda ihtiyaç duyduğu mevsimlik işçileri alacak. Fabrikalardaki iş yükünü karşılamak için yapılacak personel alımıyla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de başvuru tarihleri.

ÇAYKUR, fabrikalarında çalışmak isteyen vatandaşlar için 1365 mevsimlik işçi alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların 29 Mart 2023 Çarşamba günü başlayacağı ve 3 Nisan 2023 Pazartesi günü sona ereceği belirtildi.

Başvuruların Türkiye İş Kurumu İŞKUR üzerinden yapılacağı ve başvuru işlemlerinin tamamlanması gerektiği vurgulandı. ÇAYKUR fabrikalarında çalışmak isteyenlerin bu tarihler arasında başvurularını yapmaları gerekiyor.

 

Başvuru şartları

ÇAYKUR'a mevsimlik işçi olarak başvurmak isteyen vatandaşlar, işçi alımı başvuru şartlarını merak ediyorlar. ÇAYKUR'un mevsimlik işçi alımı için belirlediği şartlar şunlardır;

Geçici Çay Eksperliği Başvuru Şartları:

Başvuru yapacak kişilerin MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme teknolojisi bölümü mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 2022 KPSS Ön Lisans P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları da gerekmektedir.

Geçici Beden İşçisi (tahmil-tahliye) Başvuru Şartları:

Geçici beden işçisi (tahmil-tahliye) olarak başvuru yapacak erkek adayların, 18-50 yaş aralığında olmaları ve en az ilkokul mezunu olmaları gerekmektedir.

İş arayanlar için bazı başvuru şartları açıklandı. Geçici engelli ve eski hükümlü işçi başvurularında en az ilkokul mezunu olunması ve işyerinin bulunduğu il/ilçede ikamet edilmesi gerekiyor. Ayrıca vardiyalı düzende çalışacak olan ve tozlu ortamda fiziksel çalışma yapacak olan adayların sağlık açısından herhangi bir engeli olmaması gerekiyor. Lise ve dengi okul mezunu adaylar için ise 18-45 yaş aralığında olma şartı aranıyor.

Lise veya Dengi Okul mezunu olan kişiler, aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmak şartıyla iş başvurusunda bulunabilirler. Ancak, başvuracakları işyerinin bağlı olduğu il ve ilçede ikamet etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, vardiyalı düzende çalışabilecekleri, tozlu ortamlarda çalışabilecekleri ve bedenen çalışmasında herhangi bir engel bulunmadığı da aranan şartlar arasındadır.

Bakanlıklar düğmeye bastı! Tam 140 bin 867 kişilik dev istihdam yapılacak! Hemen şartları kontrol edin

PTT 18-35 yaş arasında personel alacak! PTT personel alımı 2023 ne zaman yapılacak? Hemen bu detaylara bakın!

Rekor sayıda mülakatsız personel alınacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Büro personeli, eczacı, laborant, tekniker...