01 / 08 / 2024

ÇAYKUR, organik yaş çay için dekar başına 10 bin TL ödeyecek! Şimdi açıklandı! 

ÇAYKUR, organik yaş çay için dekar başına 10 bin TL ödeyecek! Şimdi açıklandı! 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından, organik çay fark ücreti ödemelerinin dekar başına yapılacağı ve 10 bin TL olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...



Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından çay destekleri ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Söz konusu açıklamada, organik çay fark ücreti ödemeleri ile ilgili gelişmeye yer verildi. 

ÇAYKUR'dan yapılan söz konusu açıklamada, organik yaş çay üreticilerine bugüne kadar kilogram üzerinden verilen teşvik bedelinin 2024 itibarıyla, üretim süreçlerinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için alan bazlı şekilde  uygulanmasının kararlaştırıldığına dikkat çekildi. 

ÇAYKUR, organik yaş çay için dekar başına 10 bin TL ödeyecek! Şimdi açıklandı! 

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 2024 yılında organik yaş çay için dekar başına 10 bin lira destekleme ödemesi gerçekleştirileceğini de açıkladı. 

Söz konusu ödeme bildirimi "Bu kapsamda 2024 yılı için organik yaş çay üreticilerimize dekar başına 10 bin TL destekleme ödemesi yapılacak olup, tutarın yarısı Ağustos'ta, kalan yarısı da kasım ayında ödenecektir. Bundan sonraki süreçte hesaplama alan bazlı sürecektir" ifadeleri ile açıklandı. 

ÇAYKUR, organik yaş çay için dekar başına 10 bin TL ödeyecek! Şimdi açıklandı! 

Bunların yanı sıra yine ÇAYKUR tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, Haziranda üreticilerden alınan 19 bin 512 ton yaş çayın karşılığı olan ödemelerin yapıldığı belirtildi. 

Bu çerçevede, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2024'ün Haziran ayında üreticilerden alınan 19 bin 512 ton yaş çayın karşılığı olan 331 milyon 976 bin Türk Lirası'nın 31 Temmuz itibarıyla üreticilerin banka hesaplarına aktarıldığına dikkat çekildi. 

Yine ÇAYKUR'dan geçtiğimiz ayın ortasında yapılan bir açıklama ile ikinci sürgün yaş çay alımlarının 26 Haziran'da başladığı, 11 Temmuz'a kadar herhangi bir alım kotası sınırlaması uygulanmadığı belirtildi. 

Serbest mubayaa (satın alma) yaparak sürgün döneminin  bitirilmesinin planlandığına dikkat çekilen açıklamada, "Fakat üreticilerimizin tamamının hafta sonu ve 15 Temmuz resmi tatilini değerlendirmek için kısa zamanda yoğun çay toplamaları sebebiyle serbest alımlara kısa bir süreliğine ara vererek dekar başı günlük önce 50 kilogram, akabinde 30 kilogram uygulaması yapmak zorunda kaldık" denildi. 

Adana'da bir bina demir direklerle ayakta duruyor! Görenler '9 şiddetindeki depremde iş görür' diyerek eleştirdi...

Emekli promosyonlarına Ağustos güncellemesi! O banka maaşa ek 18 bin TL veriyor: Bugün resmen başladı!

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları tam 42 aydır artıyor!


 


Geri Dön