01 / 05 / 2024

Cebinde 89 bin 900 lirası olana prefabrik ev müjdesi! Sudan ucuza ev fırsatını kaçırmayın!

Cebinde 89 bin 900 lirası olana prefabrik ev müjdesi! Sudan ucuza ev fırsatını kaçırmayın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra ilginin arttığı prefabrik evler fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Cebinde 89 bin 900 lirası olan devlet desteğiyle prefabrik ev alabiliyor. İşte detaylar...



Üzerinden bir seneyi aşkın sürenin geçtiği ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra prefabrik evlere de ilgi arttı. 

Hem deprem korkusu yaşayan hem de yeni bir eve sahip olmak isteyen vatandaşlar prefabrik evler ile ilgili detayları araştırmaya başladı.

ARSASI OLANLAR PREFABRİK ALIYOR

Karar'da yer alan habere göre hemen hemen her bütçeye uygun olarak öne çıkan  prefabrik evler kolay bir biçimde konut sahibi olmanın da önünü açıyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen prefabrik evleri almadan önce göz önüne alınması gereken bazı detaylar da bulunuyor. Bunlardan en önemlisi arsa olarak belirtilirken, arsa maliyeti prefabrik evin maliyetini de düşürüyor. 

Cebinde 89 bin 900 lirası olana prefabrik ev müjdesi! Sudan ucuza ev fırsatını kaçırmayın!


KİMLER DEVLET DESTEĞİ ALABİLİR?

Prefabrik ve betonarme ev yardımlarının kimlere verileceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Paylaşılan detaylara göre prefabrik ve betonarme ev yardımları; muhtaçlık sınırının altında yaşayanlara ödeniyor.

Yani prefabrik ev yardımı alabilmek için hane halkı kişi başına düşen aylık kazancı güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olaması gerekiyor.

Bunun dışında işsiz ve gelirsiz olanlar, prefabrik ya da betonarme ev yardımından öncelikli olarak yararlanabiliyor.

Prefabrik ev yardımları dahilinde kimlerin para yardımı alabileceği şu şekilde belirtildi:


-Muhtaçlık sınırının altında yaşayan vatandaşlar
-Engelliler ya da kronik hastalar

-65 yaş üstü yaşlı ve geliri olmayan vatandaşlar
-Şehit, gazi, asker yakınları

-Afetzede olan vatandaşlar
-Muhtaç ve gelirsiz olan dul kadınlar

-İşi ve geliri olmayan vatandaşlar

Ayrıca SGK, Bağkur veya Emekli Sandığı kapsamında sigortalı bir işte çalışmalarına rağmen muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar da prefabrik ev yardımından yararlanabiliyor. 

PREFABRİK EV FİYATLARI KAÇ TL?

Verilen detaylara göre prefabrik evlerde kullanılan malzeme, işçilik gibi detaylar göz önüne alındığı zaman konut fiyatları da farklılık gösteriyor. Bu kapsamda fiyatlar aralıklı şekilde değişirken konu ile ilgili detaylı bir araştırma yapmanız gerekli. 

70 metrekarelik tek katlı 2 oda 1 salon prefabrik ev için ödenecek tutar 389 bin 900 liradan başlıyor. Devlet tarafından verilecek olan 300 bin liralık destek ile beraber söz konusu bu konutun maliyeti 89 bin 900 liraya kadar iniyor. 

 

IC Gayrimenkul'de halka açılış için rota oluşturuldu!

Şişlililer Taş Yapı'nın yeni rezidans projesine karşı eylemde: Planı iptal ettirene kadar mücadelemiz sürecek!

Evi ve arsası olan emekliler dikkat! 2024 emlak vergisi muafiyet şartları tek tek belli oldu!


Geri Dön