Ekonomi

Cebinde doları olan herkes bu habere kilitlendi! Dolar fiyatları tepetaklak olabilir aman dikkat

ABD Merkez Bankası FED'in bu hafta 75 baz puanlık faiz artırımına gidebileceği konuşuluyor. Masada olan bu ihtimal gerçekleşirse, dolar fiyatları da aşağı yönlü bir yol izleyecek. Bu nedenle doları olanların faiz kararına odaklanması gerektiği ifade edildi.Masada olan ihtimale göre FED, 75 baz puanlık faiz artırımına gidebileceği konuşuluyor, faizlerin artması da dolardaki yükselişi tepetaklak edebilir

 

Amerikan Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz oranı, şu anda tüm dünya piyasalarının en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Masada olan ihtimale göre FED, 75 baz puanlık faiz artırımına gidebileceği konuşuluyor, faizlerin artması da dolardaki yükselişi tepetaklak edebilir.

YETKİLİ İSİM DUYURDU

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin yöneticilerinden St. Louis Fed Başkanı James Bullard, mart oturumunda faiz artışlarına 25 baz puanla başlayan bankanın bir sonraki faiz artırımı için 75 baz puanlık artışı değerlendirdiği ve bu ihtimalin masada olduğunu açıkladı.

ENFLASYON BEKLENENİN ÜZERİNDE

Fed’in faizi ‘önden yüklemeli’ bir şekilde artıracağına ilişkin iddiaların artmasındaki ana neden, enflasyonun da Ukrayna savaşı nedeniyle beklentilerin üzerinde gerçekleşmeyi sürdürmesi. Geçtiğimiz hafta ABD’de yüzde 8,5’le 40 yılın zirvesini (Aralık 1981’den bu yana en yüksek düzey) gören ABD TÜ-FE, aylık yüzde 1,2’lik artışla Eylül 2005’ten bu yana en hızlı aylık yükselişini kaydetti.

FED FAİZ ARTIRIRSA NE OLUR?

FED'in faiz arttırımı dünya piyasalarını elbette etkiler. ABD Merkez Bankası'nın ne karar vereceğinden ziyade faizlerde ne kadar bir oynama yapacağı da bu etkilemenin ana unsurunu oluşturuyor. 

Son dakika petrolün varil fiyatı düşüyor! Petrolün varil fiyatı bugün ne kadar? İşte petrolün varil fiyatı 20 Nisan 2022

Memur ve emekli maaşında hesap yenilendi! Kim kaç lira alacak? İşte mesleklere göre yeni maaşlar...

İslam Memiş'in dolar tahmini gündeme bomba gibi düştü! Dolar/TL temmuzda 18 lira olacak...