02 / 05 / 2024

CeBIT Bilişim Eurasia 2014’te göz kamaştırdı!

 CeBIT Bilişim Eurasia 2014’te göz kamaştırdı!

Tayvan üretimli ileri teknoloji firmaları en yeni ürünlerini, Dünya’nın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojisi (ICT) şirketlerinin bir araya geldiği CeBIT Bilişim Eurasia 2014’te tanıttı...



Tayvan üretimli ileri teknoloji firmaları en yeni ürünlerini, Dünya’nın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojisi (ICT) şirketlerinin bir araya geldiği CeBIT Bilişim Eurasia 2014’te tanıttı.


CeBIT Bilişim Eurasia 2014’te yer alan Taiwan Excellence standında, Birch Technology Inc, APAC Opto Electronics, Argox Information Co, Gpstechnology Co, Sage Power Industrial, Picotec International Co, Hon Trace Corporation, Super Micro Computer, MARQUESS CO, Kunming Electronics Co, Case Pax International Co’nun AR-GE, kalite, tasarım ve pazarlama kriterleri ile Taiwan Excellence Ödülü alan en yeni ürünleri tanıtıldı.


Elektronik, medical ve teknik ekipman alanında yaptığı ihracat oranı 2013 yılında 136.4 milyar dolara ulaşan Tayvan, coğrafi konumu, gelişmiş sanayisi, Ar-Ge kapasitesi, iyi kurulmuş altyapısı ile yerli ve yabancı yatırımcılar için ideal bir ülke konumunda yer alıyor.


Tayvan Ticaret Merkezi Türkiye Direktörü Patty Yen CeBIT Fuarı’nda yaptığı açıklamada, Tayvan’ın 23 milyon nüfusa sahip bir ülke olarak, 2013 yılında dünyanın 18. en büyük teknoloji ihracatçısı konumunda olduğunu vurguladı. Yen, ‘Küçük ve orta ölçekli boyutta şirketler olan yaklaşık 400 Tayvanlı bağlantı ve ara parça üreticisi dünyada 500 milyon dolarlık üretim değeri ile 10.sırada yer alıyor. Türkiye’de de bu sektörde büyümeyi planlıyoruz. Zaten Türk tüketicisi Tayvan teknolojisini Asus, Acer, HTC gibi markalar ile tanıyor. Artık Türkiye Tayvan’ın bağlantı ve ara parça sanayisinin başarısını da tanıyacak. Bu başarının altında kısa mesafeler sayesinde müşterilere daha iyi hizmet vermesi, fiyatların ABD ve Avrupa ürünlerinin fiyatından düşük olması, Tayvan’ın dünyadaki bilgisayarların yüzde 90’ına OEM hizmeti desteği vermesi, çalışanların kalifikasyonu yatıyor.’ dedi.


Geri Dön