CEBIT Bilişim Eurasia, 24-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek!
Bu yıl fuarda Fatih Eğitim Projesi ile kentsel dönüşüm öne çıkacak CEBIT Bilişim Eurasia, 24-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi' de 14'üncü kez kapılarını açacak...
CeBIT Bilişim Eurasia, 24-27 Ekim tarihleri arasında 14'üncü kez kapılarını açacak. Bu yıl fuarda Fatih Eğitim Projesi ile kentsel dönüşüm öne çıkacak CEBIT Bilişim Eurasia, 24-27 Ekim tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi' de 14'üncü kez kapılarını açacak. Bu yıl fuarda Fatih Projesi ile kentsel dönüşüm öne çıkacak.
Geçen yıl 144 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuarda bu yıl sayının daha da artması bekleniyor. CeBIT Bilişim Euraisa Direktörü Murat Özer, fuarla ilgili sorularımızı yanıtladı:
Bu yıl fuarda ziyaretçileri neler bekliyor?
Türkiye'nin, Avrupa, Asya, Afrika ve Ortadoğu arasında köprü niteliği taşıyan stratejik konumu ve büyüyen ekonomisiyle bölgenin parlayan yıldızı olması nedeniyle bu yıl da CeBIT Bilişim Eurasia'ya olan ilgi artarak sürecek. CeBIT Global Konferansı bu yıl İstanbul'da düzenlenecek. CeBIT Global Konferans Eurasia'da gerçekleeutsche Me Vorldvvide annover-Messe Inte annoverFairs İnterp annover-Messe Bileş! şecek olan uluslararası konferansların büyük bir bölümü eş zamanlı ve interaktif olarak canlı yayınlanacak ve dünyanın dört bir yanından izlenebilecek.
Bu yıl fuarda Türkiye'nin 2 dev projesi olan, 'Fatih Eğitim Projesi' ve 'Kentsel Dönüşüm Projesi' öne çıkacak.
'Mobil Belediyecilik Uygulamaları', 'Deprem Erken Uyarı Sistemi', 'QR Code ve Arttırılmış Gerçek Uygulamalar ile Bilgi Paylaşımı' gibi ana başlıklarda çözüm ortaklarıyla görüşmeler yapılacak. NFC teknolojisi ile toplu ulaşımı daha kolay takip edebilme, mobil bilet kullanabilme konuları gündeme gelecek. Mobil iletişim altyapısının kentsel dönüşümle birlikte kurgulanması, baz istasyonlarının planlı bir şekilde yapılması ve kent estetiği konuları ele alınacak.
Fuara ilgi nasıl?
14 yıldır düzenlenen CeBIT Bilişim Euasia, kendi coğrafyasında sektörün en önemli bilişim platformu olarak kabul ediliyor. Yalnızca Türkiye değil, Avrasya, Orta Doğu, Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılıyor. Geçen yıl 93 ülkeden, 143 bin 728 ziyaretçi ile büyük bir başarıya imza attı. Bu yıl katılım ve ilginin artacağını düşünüyoruz. Global Konferans da bu ilgiyi ve popülariteyi artıracaktır.
ÇÖZÜMLERİ SERGİLİYOR CEBIT'İN Türk iş dünyasına katkıları nelerdir?
CeBIT, iş dünyasındaki küçükten büyüğe hemen her şirketin ihtiyacı olan çözümleri sergiliyor. Bulut teknolojisinde yeni gelişmeler, bilişim sistemleri güvenliği, sanallaştırma, veri saklama, uydu teknolojisi gibi konu başlıkları en güncel hali ve en son gelişmelerle birlikte fuar ve eş zamanlı düzenlenen zirvede masaya yatırılıyor. Bu bağlamda gerek konuyla ilgili üreticiler, hizmet sağlayıcılar, gerekse çözüm ortakları ve alıcılar için bu kadar içerikli ve çeşitli seçeneği bulabilecekleri bir başka platfom olmaması bile CeBİT'in sağladığı katkıları anlatabilir.
Vatan Gazetesi