Genel

Cefi Kamhinin Yalıkavak Marinayı işleten şirketi iflas edebilir!

Cefi Kamhinin Yalıkavak Marinadaki hisselerini Palmali Grupa devrettiği iddia edilirken, Cefi Kamhiden 10 milyon TL alacaklı olduğunu belirten Moit Mitrani, Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanları A.Şnin iflasını istemeye hazırlanıyor... 

Cefi Kamhinin Yalıkavak Marinadaki hisselerini Palmali Grupa devrettiği iddia edilirken, Cefi Kamhiden 10 milyon TL alacaklı olduğunu belirten Moit Mitrani, Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanları A.Şnin iflasını istemeye hazırlanıyor. Mitraninin avukatı Cemal Dayıoğlu Baktık hisseler devredilmemiş dedi.

Alacaklıları ile başı dertte olan Profilonun sahibi Cefi Kamhi yeni bir alacak davası yüzünden Yalıkavak Marinayı kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı. Kurtuluş Faktoringin eski sahibi Moiz Mitrani, Cefi Kamhinin 10 milyon liralık borcunu ödemediği gerekçesiyle avukatı Cemal Dayıoğlu aracılığıyla İcra Dairesine başvurdu. Cefi Jozef Kamhinin geçmiş tarihli 200 bin euro bedelli bir bonosunu İcra Dairesine veren Mitrani 2 Mayıs 2011 tarihli ödeme emri çıkararak sözkonusu bedelin faizleri ile birlikte 5 gün içinde ödenmesini talep etti. Şayet 5 gün içinde ödeme yapılmazsa ticaret mahkemelerinden iki şirketle ilgili iflas kararı isteneceği ihtarında bulunuldu.

Moiz Mitraninin iflasını isteyeceği iki şirket ise Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları A.Ş. ile Savunma Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak gösterildi. Mitraninin avukatı Cemal Dayıoğlu Biz inceledik Yalıkavak marinada hisse devri henüz gerçekleşmemiş. Şirket halen Kamhinin üzerine görünüyor. İflasını istememizde bir sakınca görünmüyor diye konuştu.

Mansimov mu aldı

Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimovun, Cefi Kamhinin sahibi olduğu Port Bodrum Yalıkavak Marinayı satın almak üzere anlaştığı ve imzaların da atıldığı iddia edilmişti.

Palmali Grup İnşaat ve Turizmden Sorumlu Ba∫kan Yardımcısı Kerem Tümay, söz konusu marinanın 42 milyon dolarlık bir bedelle alındığını belirterek, Bundan sonra hedef oranın dünya çapında bir marina olması için çalışmak demişti.

Vatan