Ekonomi

Dövizle ödemek bundan sonra yasak! Çeklerde döviz dönemi sona erdi! Bakanlık tarafından resmen açıklandı...

Çeklerde bundan sonra döviz cinsinden düzenlenmiş ödemeler yer almayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından resmen açıklanan bilgiye göre; döviz kurları çeklerden kaldırılıyor. Döviz sözleşmelerinde bundan sonra ödemeler TL ile yapılması zorunlu kılındı

Çeklerde döviz dönemi sona eriyor. Döviz sözleşmelerinde bundan sonra ödemeler TL ile yapılması zorunlu kılındı. Hiç bir şekilde döviz cinsinden düzenlemeyecek.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından döviz sözleşmelerindeki ödemelerin TL ile yapılmasının zorunlu olduğuna dair mevzuat değişikliği ile ilgili açıklama yaptı.

 

19 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe giren bu mevzuatta döviz cinsinden düzenlenmiş çek gibi ödeme araçlarının kendi aralarında akdettikleri ya da akdedecekleri menkul satış sözleşmeleri konusu ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde kullanılmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

 

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: ' TL ödeme zorunluluğu Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında yaptığı sözleşmeyi kapsıyor, yurtdışı yerleşiklerle yapılanlarda böyle zorunluluk bulunmuyor. Türkiye’de yerleşik kişilerin, 19 Nisan’dan önce kendi aralarında akdettiği menkul satış sözleşmelerde bu tarihten önce dolaşıma girmiş döviz cinsinden kıymetli evrak kapsamındaki ödeme yükümlülüklerinin Türk parası cinsinden yerine getirilmesi ve kabul edilmesi şartı aranmayacağı bildirildi.''

Dolar ve altın için bu ay son alan aldı! Yatırımcılar gemiyi kaçırmayın zararlı çıkarsınız

22 Nisan 2022 dolar/TL ne kadar?

Altın fiyatları ivme kazandı! Güncel altın fiyatları 22 Nisan 2022!