30 / 04 / 2024

Çekmeköy konut piyasasında ikinci bahar yaşanıyor!

Çekmeköy konut piyasasında ikinci bahar yaşanıyor!

Anadolu yakasının yıldızı Çekmeköy, metro hattı ve Kuzey Anadolu Otoyolu projesiyle ikinci baharını yaşıyor.



 

17 Ağustos 1999 depreminden sonra sağlam zemini nedeniyle yapılaşma oranlarının hızla arttığı Çekmeköy, metro hattı ve Kuzey Anadolu Otoyolu projesiyle ikinci baharını yaşıyor. Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre, ilçe merkezinde geçmiş yıllarda geniş bahçeli villa konseptli yapılar hayata geçirilirken, yeni dönemde çok katlı konut alanları Taşdelen, Alemdağ bölgesinde inşa ediliyor. Reşadiye, Ömerli gibi bölgeler de isa villa tarzı yapılanma devam ediyor.

 

1+1’den 5+1’e kadar çok sayıda daire seçeneğinin yer aldığı projelerde zengin sosyal donatı alanları da göz dolduruyor. Çekmeköy, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Şile Otoyolu, TEM ve Anadolu Otoyolu bağlantı yollarının tam kesişim noktasında bulunduğu için Levent, Maslak, Ataşehir, Ümraniye gibi iş merkezlerine de çalışan beyaz yakalılar tarafından tercih sebebi oluyor. Üsküdar metrosunun bu yıl açılmasıyla girmesiyle birlikte  Marmaray  aracılığıyla Avrupa Yakası’na ulaşımın daha da kolaylaşması beklenen ilçede yer alan çok sayıda eğitim kurumu da, çocuklu ailelerin bölgeye ilgisini artıyor. İlçede Ağaoğlu’ndan Nef’e, Sinpaş’tan Tepe İnşaat’a kadar çok sayıda markalı konut üreticisi proje hayata geçirmeyi sürdürüyor.

FİYAT ARTIŞINDA ZİRVEDE

Üsküdar – Ümraniye metro hattının bu yıl ilçeye ulaşıyor olması ve nitelikli konut projelerinin artmasıyla Çekmeköy’deki gayrimenkul fiyatlarında hızlı bir artış yaşanıyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nun ilçeden geçmesi ve bağlantı yollarının artmasıyla yukarı yönde hareket sürüyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından İstanbul’daki 140 proje incelenerek hazırlanan markalı konut piyasası raporuna göre, son 6 ayda kentte konut fiyatlarının en çok arttığı ikinci bölge Çekmeköy oldu.

 

Sancaktepe yüzde 8.2’lik artışla ilk sırada bulunurken, Çekmeköy’de bu oran ise yüzde 7.9 oldu. Raporda, çekim noktası haline gelen ilçedeki markalı konut projelerinde yatırım geri dönüş süresinin 24.4 yıl olduğu açıklandı.

 

Son 5 yılda fiyatların iki kattan fazla artış gösterdiği bölgede, markalı konutların metrekare birim fiyatı 7 bin 500 TL ile 20 bin TL arasında değişiyor.

 

YÜZDE 70’LİK YÜKSELİŞ

 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy ilçelerinden geçen yeni metro hattının  gündeme gelmesinin ardından güzergah üzerinde son üç yılda konut fiyatlarında yüzde 60 – 70 oranında artış olduğunu belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “2018 yılı içerisinde tamamının faaliyete geçmesi beklenen hatla Üsküdar – Çekmeköy arasının 27 dakikaya inmesiyle bölgedeki konut talebi artıracak” diye konuştu.

 

Ümraniye’de çalışan bir kişinin konut alımında ilk tercihinin ilçe ve çevresi iken metro hattının tamamlanması ile birlikte Çekmeköy’e kadar uzanabileceğini belirten Maya, “Hattın, Üsküdar Marmaray istasyonu ve Altunizade metrobüs istasyonuyla bağlantısının sağlanmasıyla ulaşım alternatifinin doğması Avrupa Yakası’nda çalışanların konut tercihlerinde bölgeyi de göz önünde bulundurabilecekleri düşünülüyor” dedi.

 

 


Geri Dön