Bölge Raporları

Çekmeköy’ün merkezinde ev fiyatları 1.000 dolardan başlıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Değerleme Departmanı'ndan Kıdemli Değerleme Uzmanı Simge Sevin Aksan Çekmeköy Bölgesi'ndeki gelişmeleri www.emlakkulisi.com için analiz etti…

 

 

 

Kıdemli Değerleme Uzmanı Simge Sevin Aksan’ın hazırladığı rapora göre; Çekmeköy’ün merkezinde bulunan villa projelerinde m2 birim fiyatları 1.500 – 4.000 USD arasında değişmekte iken, bu rakam apartman katı dairelerde 1.000 – 2.500 USD bandında değişim göstermektedir.

 

1970’li yıllarda, çevresinde artmaya başlayan sanayi alanları ve diğer iş kolları ile cazip hale gelmeye başlayan Çekmeköy ilçesi, İMES ve MODOKO’nun faaliyete geçmesiyle, burada çalışan kesimin konut ihtiyacına cevap verme rolünü de üstlenmeye başlamıştır. 2009 yılında ise Ümraniye Belediyesi’nden ayrılarak ilçe belediyesi özelliği kazanmıştır.

Çekmeköy ilçesi konut sektörü açısından değerlendirildiğinde, bölgedeki konut projelerinin 2005 yılından sonra gelişmeye başladığı görülmektedir. Tamamlanan ve sürmekte olan konut ptojeleri orta ve üst gelir grubuna hitap eder niteliktedir.